6 entry daha
  • be$ikta$'ın garip bir performans sergileyip trabzonspor'u darmadagın ettigi, trabzonspor taraftarında 20 ocak 2002 trabzonspor besiktas maci ve 11 nisan 1988 trabzonspor besiktas maci ile üst üste hatırlandıgı zaman kompleks yaratan, be$ikta$'ta ise yasak sokaklar filmindeki amerikan bayraklı montlu tayfun'un aynısı olan nartallo'nun sahaya cıktıgı, sahaya cıkmak bir yana enfes bir gol attıgı nefis bir mactır. o dönemki okul arkada$ım piskopat be$ikta$'lılar tarafından götürüldügüm 3. be$ikta$ macıdır..

    mactan önce sürmeneli prenalar yeni acık tribünün swissotel tarafında kendilerine ayrılan yerde horon tepmi$ler, be$ikta$ bir önceki hafta galatasaray'a 1-0 yenilmi$, bu macta trabzonspor'u kesin yenmek icin sahaya cıkmı$. evde leeds united'le son macımda 4-2-4 oynayan le tissier'li southampton'u 4-3'le gecip $ampiyon olmu$um, ara yükleme uzun sürdügü icin amiga'yı acık bırakıp erken saatte evi terk edip maca gelmi$tik.. aklımda yeni transferler, lucas radabe'yi takımdan göndermek, gary mcallister emekli olmasın diye dua etmek var. artık nasıl bir bo$luk varsa bakı$larımda arkada$ım dürtükledi ''uyan olm'' diye.

    --bu arada parantez acmak ve beni dürtükleyen arkada$ın kim oldugunu if$a etmek isterim --

    (bkz: söz fatoda/#9974322)

    --bu arada parantez acmak ve beni dürtükleyen arkada$ın kim oldugunu if$a etmek isterim --

    evet tekrar tribünlere döndügümüz zaman 15 gun önce maradona'nın neredeyse karde$i dedikleri nartallo'nun garip biri oldugu gercegini onlarda kabul etmi$ti. ama kötü demeye dilleri varmıyordu. biri olm adam güney amerika stili oynuyo diyo, digeri lan futbol bu ciftetellisi, sambası mı var diyodu ama en sonunda ortak noktaları garip biri cözemiyoruz oluyordu.
    neyse takımlar sahaya cıktı kadroları vermek isterim;

    be$ikta$'ta ya$lı kurt zafer gene kalede. zafer amca pek futbolcuya benzemezdi. dedik ya kahvehaneyi kapayip, bir tela$ icen arkada$ların yanına ko$an ve kızaran bir emekciydi. allahı var kapasitesinin üstünde oynuyordu.. zaten sonra aumann falan geldi adamın degerini daha iyi anlamı$lardır. ali guncar'i anlatmaya gerek yok, asker tıra$ı, kırmızı yanaklar, yere bakan suratı. beni insanlıga küstürürdü.. gökhan keskin, türkiye liglerinin libero sacından vazgecmeyen artık bu senelerde son temsilcisiydi. taraftar onun degerini gidi$inden sonra anladı valla.. orta alanda kaptan rıza, kepce sergen, $ifo mehmet, saddam madida, sarı fırtına metin var. sarı fırtına'nın o dönemler gordon milne ile arası kötü diye söyleniyor. hatta metn bıyıklarını kestikten sonra milne metin'i paf takımdan biri sanıp kadroya almamı$ ajax macında söylentileri ayyuka cıkmı$.. oktay derelioglu neredeyse kacan tur ona ihale edilmi$ o da var sahada. ve nartallo osvaldo.. nartallo'nun türkiye'ye ilk geldigi günlerde sacları o zaman populer olan guns'n roses grubunun gitaristi slash'a benziyor, gol kacırdıgı zaman artık sacları gözünü kapadıgı icin kacırdı yorumları yapılır olmu$.. bu mac öncesi rahmetli $evket belgin kulup tesislerinde nartallo'yu asansörse kıstırıp saclarına zorla toka takmı$ ve bu kayda nartallo'nun sac tokasıyla cıktıgı mac olarak gecmi$tir.
    trabzonspor kalesinde yolda görseniz nata$a diyeceginiz victor griskov, championship manager'i save ederken gene foreighn player kısmında gözüme carpan kemal serdar, ba$bakan lemi, ki lemi'nin $ortu bu macta xs bedendi sanırım.. ta$$akları patlayacaktı. bi de topu röva$ata yapıp kendi yarı sahasından uzakla$tırmaz mı cok ya$a sen lemi agabey..rüzgarın oglu laz orhan, daha bacagını kırmasına iki sene oldugu icin oradan oraya ko$uyo, aut cizgisinin cok farkında degil, $ota var kadroda hami var, orhan var.. var oglu var yani.

    macı gene erman toroglu yönetiyo. trabzonspor'lular kıl erman toroglu'ya. artık kendini affettirmek icinmidir bilinmez trabzonspor'a $ota ve arcil diye iki karde$ önermi$ ve o $ekilde transfer edilmi$ bu oyuncular..

    be$ikta$ mac ba$ladı gol attı, bitiyor hala gol atıyordu, herkes kendinden gecmi$ ''bir kur$un atacagum belindeki ku$aga, $ampiyonluk yakı$maz oy oy trabzon senin gibi yav$aga uy uy'' diye tezahurat yapıyor, sürmeneli prenalar üzgün.

    enteresan goller olmu$tur macta. ikinci yarinin hemen ba$ında sergen eski acık tarafındaki kaleye yakla$mı$ ve bariz orta yapmı$tır. top falso alıp victor'un kalesine girmi$ ve skor 4-0 olmu$tur. sergen bu golden sonra ''kaleci kaleyi bo$altmı$tı, vurdum gol oldu, önemli olan takım acıklamasını yapmı$tır. recep cetin'de benzer acıklamayı isvicre macından sonra yapmı$tır. sergen buna benzer bir golü yanlı$ım yoksa fenerbahce'ye de aynı kaleye atmı$ olması lazım..
    bir diger güzel golde nartallo'dan gelmi$tir. madida sagdan orhan'ı darmadagın edip ceza sahasına hareketlenmi$, ceza sahasına hamivari bir orta yapmı$tır. topa dokunsa gol atacak olan nartallo degi$ik dü$ünceler icerisine girmi$, top bir orasına bir burasına carpmı$, nartallo cimleri yutmu$ ama top gene de aglara gitmi$tir. zaten bu golden sonra trabzonspor'da be$ikta$'ta macı seyrine bırakmı$lardır..

    rıza'nın asık suratının nedenini aydınlatmak isterim. rıza'nın galatasaray'a 1-0 yenildikleri macın ertesinde karısı mide kanaması gecirmi$ti ve rıza antremandan cok hastaneye gitmi$tir. bu sefer hamburger yemedik, nartallo'ya o gece daha cok güldük, arjantin'li olmadıgına karar verdik, biri kayseri'li sanırım dedi.
    mactan sonra eve geldim elektrikler gitmi$, yükleme tamamlanmamı$, $ampiyonluk macını tekrar oynamak durumunda kaldım ve southampton'u bu sefer 2-1 yendim. 4-2-4 oynayan southampton'a acık oynarsanız o dönem kesin kaybediyodunuz belirtiyim. jupp derwall taktigi yaptım ben $ampiyon oldum.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap