3495 entry daha
  • demin toprak/kaya yoğunluğu yerine suyun hacimde yer değiştirmesinin yaratacağı hafiflemenin, ağırlık değişiminin hesabı ile kanal istanbul fay hattını harekete geçirmez demiş.

    barajların toplam su kütlesinden de örnek verdi ve sanırım barajların taşıdığı su yükü ile fay hareketleri arasında korelasyon olmamasından yola çıkarak deprem olacak olsa, arada bir bağıntı olsa, en önce tüm dünyadaki barajlarda meydana gelir dedi.

    ama kendisi inşaat sonrası stabil/statik durumdan hesaplamış da, inşaat boyunca kullanılacak dinamitin tabakalar üzerinden mevcut yapılara ileteceği şok etkisi neden konuşulmuyor? celal hocanın bundan haberi yok ki. veya sorulmamış ki.

    kanal istanbul inşası boyunca kullanılacak toplam dinamit kç kg dır ve sürekli şok etkisinin etki alanındaki imar alanlarındaki bina temellerine dinamik yük etkisi ne olacak? yani bu kanal yüzünden mevcut binalar ne kadar erken yıpranacak? ve olası depremde yılmayacak binaların ne kadarı bu yıpranma sonucu yıkılacak, hasar almayacak binaların ne kadarı depremde hasar alacak? bunu hesaplamak mümkün değilse bile öngörmek mümkün mü?

    ayrıca benim gördüğüm celal hoca türkiyenin aklını kiraya verip her konuda kendisinden cevap beklenmesinden artık yorulmuş, yani adam açıkca darlamış. birilerinin kendi çıkarları için ismini kullanmasına öfkelenmiş.

    her defasında celal şengörü ileri sürüp akp ve rant ekonomisine karşı bir kalkan olarak kullanmak insafsızlık olur, bu ülkenin topyekün yozlaşmasının sorumlusu da bu adam değil, bu yozlaşmayı tek başına düzeltecek kahraman da celal hoca değil, zira yok böyle bir kahraman.
4348 entry daha
hesabın var mı? giriş yap