8 entry daha
  • beni, belki de (benim için) ilk defa film kalitesine yaklaşan sonuçlar verebilen ve bunu kabul edilebilir bir fiyat aralığında yapabilen bir dslr ın olabileceğine ikna etmiş makinedir.

    dslr makinelerin kullanım sürelerinin (bilgisayarlar gibi modellerinin çok çabuk yenilenmesi nedeniyle) film kullanan makinelerinkinden çok daha düşük olması nedeniyle uzun zamandır kendilerine yatırım yapabilmek için fazla pahalıydılar. (eğer profesyonel değilseniz) ancak an itibariyle dslr ların hem fiyatları kabul edilebilir seviyelere geldi hem de görüntü kaliteleri film kullanan makinelere yaklaştı. dslr teknolojisinin de artık olgunlaştığı hatta gelişiminde bir darboğaz yaşadığı düşünülürse artık bir dslr a yatırım yapmak mantıklı olabilir.

    ama hala nikon'un 1,5 crop faktör kullanması canon'un da alt sınıflarda küçük, üst sınıflarda tam çerçeve * sensör kullanması gelecekteki değişim için bir acaba dedirtiyor. sonuçta bugünkü nikon dsl makinelerin lens montaj formatı 50'li yıllarda 24*36mm film çerçevesi için tasarlanmıştı. bugün aynı büyük makine içine küçük bir sensor yerleştirmek bana mantıksız geliyor. yani eninde sonunda ya makineler sensöre ya da sensörler makineye göre boyutlanacaktır. (ki olympus böyle bir slr makine ve lens serisi üretti.) ama nikon'un tüm gücüyle yeni dx formatlı lensler üretiyor olması, bu durumun yakın bir zamanda gerçekleşmeyeceğini gösteriyor.

    p.s: bu yeni plastik makinelerinin şekillendirilme mantığını anlamıyorum. d80, d70 den biraz daha güzel olsa da her tarafından abuk subuk şekiller fışkırması dolayısıyla hala gayet çirkin bir makine. evet nikon tasarımcılarının komplex şekiller tasarlayabilme ve ürtebilme yetenekleri var. ama bu yeteneklerini yerli yersiz kullanmak yerine daha güzel bir makine tasarlamaya odaklanmaları çok daha iyi olur. (benzer bir değişim 80 lerden beri otomotiv endüstrisinde yaşanmıştı.) özetle d80 tasarımı itibariyle guigiaro tasarımı f3'ü mumla aratmaktadır. (bkz: nikon f3)
45 entry daha
hesabın var mı? giriş yap