5 entry daha
  • 1977 yılında, denizli’den ankara’ya cumhuriyet savcısı yardımcısı olarak atanmıştır. görevi gereği yaptığı soruşturmalardan yola çıkarak oluşturduğu bir rapor onun 24 mart 1978 yılında onun öldürülmesine neden oldu.
    eşi sezen öz’e göre : “bu savcı yardımcısının istememem bedenleri sayıp dökmekle bitmeyecek kadar çok.
    bir kere, namlı konya olayları sırasında, yöneticiler ve polisler olayları seyrederken , olayın sanıklarını tek tek tespit etmiş, haklarında iddianameyi hazırlamış, saldırganlardan otuza yakın kişinin mahkum olmasını sağlamıştır. bu bir.
    ikincisi, kayseri olaylarının ardından mücadele birliği’nin, öğretmenlerin, tös’lülerin komünist oldukları yolundaki bir bildirisini toplatmış, bunu yayımlayanları yargıç önüne çıkartmış. bu iki.
    ama asıl önemlisi, için can alıcı yanı, konya ve dolaylarında faizcilere ve tefecilere karşı savaş açmış.”
    doğan’ın tetikçisi yakalanmış ve 7 yıllık zorlu bir dava süreci sonunda beraat etmiştir. yerel askeri mahkeme son hükmünde şu sözlere yer veriyor: “sanık i. ç’nin … doğan öz’ü taammüden öldürdüğü mahkememizce sabit görülmüş, ancak askeri yargıtay daireler kurulu kararları mahkememizi bağlayıcı nitelikte bulunduğundan sanık ibrahim ç. hakkındaki 7/8 lik oyçokluğuna dayanan bozma ilamına uyularak sırf bu hukuki zorunluluk nedeni ile sanık i. ç’nin beraatine…”
44 entry daha
hesabın var mı? giriş yap