54 entry daha
  • ilk bölümü genel anlamda oldukça başarılı buldum.. çok fazla aksiyon olacak herkes birbirine sıkacak güzelim star trek evreni john wick'e dönecek diye korkuyordum ama kararında bir aksiyon olmuş umarım bu ayarda devam eder. hatta yer yer felsefik ve bilim öğelerinide barındırırsa içinde tadından yenmez.

    --- spoiler ---

    konuyu sağlam temellere oturtmuşlar. romulanlar'ın kurtarılması sırasında androidlerin yaptığı hainliği ve devamında star fleet'in bütün androidleri yasaklamasını temel almışlar. en sonda bir borg cube gördük ki burda romulanların ne işi var? borg'lar sahip çıktı desem borg kültürüne aykırı böyle bir şey. nerede kaldı resistance is futile?

    zaten ikiz kız orda çalışıyor, yenileme tesisi gibi bir yer. bu ikize yanlayan eleman şu okinawa'da ki dr. agnes'in bahsettiği eleman olma ihtimali nedir?

    değinmek istediğim bir kaç yer daha var trekkieler oldukça sevmiştir bu kısımları.

    açılıştaki data ile poker oynanması, biliyorsunuz ki data'nın zamanında holodeck'te einstein, newton ve s.hawking ile poker oynamışlığı vardır.

    picard'ın aile yadigarı olan üzüm bağlarının başına geçmesi. köpeğinin adının number one olması. ki sonunda burda yaşamıyorum sadece ölmeyi bekliyorum demesi bile zamanında neden o bağlarda kalmadığı ve starfleet'e yazıldığını hatırlatmıştır herkese.

    earl grey çayını artık kafeinsiz ister olmuş picard. nerde kaldı ya tea earl hot?

    be the captain they remember cümlesinden sonra tüyler diken diken. en az benim olduğu kadar herkesi duygulandırmıştır bu sahne.

    have you ever been stranger to yourself? bunu locutus'a diyor ya cevaba bak many many times.

    picard'ın arşivde gördüğü bat'lethhatta yanındaki hançer yanlış hatırlamıyorsam bir bölümde hakim gibi bir şey olduğu için verilmişti.

    captain picard günü afişi zaten gözlerden kaçmamıştır.

    data her zaman bir kız çocuğu istemişti bu dizinin konusunu oraya bağlamalarıda ayrı bir güzel geldi bana.

    --- spoiler ---
282 entry daha
hesabın var mı? giriş yap