5 entry daha
  • hadi islamcıların "osmanlı'ya isyan edip kendi devletini kurmayı ihanet saymasını" anlıyorum. yine de islamcılar diyor k:
    -bütün araplar osmanlı'ya isyan etmedi, müslüman araplar kardeşimizdir.
    tabi ki bu kanka ayağı ümmet ayağına alt-emperyalist yayılmacı neo-osmanlıcı görüşlerini savunuyorlar, yani bütün müslüman arap "kardeşlerinin" kendilerine tabi olmaları hayali yatıyor bu söylemin ardında. ki bence bu da kendi içerisinde tutarlı sayılabilir. aynı şekilde bu islamcı arkadaşlar doğal olarak cumhuriyetin kurulmasını, saltanatın ve hilafetin kaldırılmasını da ihanet olarak görüp buna karşı tavır alıyorlar. ee buna da eyvallah, yine kendi içerisinde tutarlı.

    ben cumhuriyeti ve mustafa kemal'i sahiplenen milliyetçi güruhun "araplar osmanlı'yı hançerledi" goygoyunu anlayamıyorum. (şaka, tabi ki anlıyorum ama tutarlı bulmuyorum) öncelikle osmanlı'ya isyan ihanet ise bifiil osmanlı'yı yıkıp kendi ulus-devletini kurmak bu mantıkla ne oluyor? ikinci olarak abdülhamit'e karşı taşnaklardan arap milliyetçilerine kadar çeşitli vaadlerle birleşen itthatçıların bu vaadleri yerine getirmemesi sonucu patlak veren isyanları "ihanet" olarak nitelendirmek ne kadar mümkün? bence değil. sen eşitlik adalet kardeşlik diye çıktığın rotayı türkçülüğe kırmışsın, diğerleri de kendi milliyetçiliklerine dönmüşler; ortada çok şaşırtıcı bir durum yok.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap