7 entry daha
  • amerikan futbolu sever biri olarak new england patriots'a karşı duyulan öfkeyi sadece başarı nedenli sanırdım, takım kadrosunda 60 oyuncu olunca ve nfl gündemini türkiye'den takip edince aaron hernandez konusunu tamamen kaçırmışım. genç bir oyuncu olduğunu biliyordum fakat sakatlıklar nedeniyle futbolu bıraktığını veya trade edildiğini hatırlıyorum. mini belgeseli görünce önce şaşırdım, izleyince şok oldum diyebilirim.

    olay tam bir aile şerefi'ndeki oktay vakası. sorunları olan bir kişinin ne patriots tarafından oktay'a dönüştürülmesi..

    *** spoiler ***
    aaron hernandez aleyhinde üç cinayet ve bir adam yaralamaya ilişkin dava açılıyor. 40 milyon usd kontrata sahip popüler bir oyuncu olarak mahkeme karşısına çıkıyor ve yargılanıyor.
    aaron hernandez'in babası uconn(university of connecticut) efsanesi otoriter bir baba figürüdür. her şey, babasının ölümünden hemen 3 ay sonra, annesi kuzeninin kocasıyla gönül ilişkisine başlayınca gelişmektedir. önce, kuzeninin evine taşınır. kuzeninin evinde uyuşturucu kullanmaya başlar ve karanlık bir arkadaş çevresine sahip olur. fakat, bir taraftan da çok yetenekli bir tight end oyuncudur.
    yeteneği sayesinde, florida üniversitesi'nden çok parlak bir burs alır ve ulusal şampiyonluklar kazanır. ardından, ne patriots takımı tarafından 3üncü turda draft edilir. nişanlanır ve bir kız çocuğu sahibi olur. buraya kadar tamam.

    aaron nfl'de oynamasına karşın kötü alışkanlıklarından bir türlü vazgeçemez, hatta lüks yaşantıyı kaldıramaz hale gelir ve kötü alışkanlıkları kat be kat artar ve olay seri cinayet alışkanlığına doğru evrilir ve olaylar gelişir.
    ***spoiler***

    **spoiler**
    pats'in tutumu beni delirtti hakikaten. kulüp konulara tamamen hakim gibi geldi bana. öncelikle, aaron çok parlak bir oyuncu olmasına karşın uyuşturucu alışkanlığı ve sorunlu kişiliği nedeniyle hiçbir takım kendisini draft etmiyor. aaron draft'ta patlayacağını anlayınca, menajeri aracılığıyla drug test'lere herkesten daha fazla gireceği sözü veriyor. velhasıl, pats aaron'u draft ediyor.

    sonraki süreç çok enteresan. aaron iyice uyuşturucu batağına düşüyor ve kötü alışkanlıkları gitgide kötüye doğru gitmekte. hiç mi drug test yapmadınız elemana? değerler ortada değil mi ? muhtemelen elemanın saha içerisindeki başarısı, drug konusunda kulübün olayı gözmekden gelmesine sebebiyet veriyor.

    bu nedenle olacak ki, aaron amerikan futbolunda başarılı olduğu sürece hemen her konuda sorumsuz ve dokunulmaz olacağı hissine kapılıyor. olay cinayet işlemeye kadar evriliyor.

    cinayetleri işliyor, 40 milyon usd'lik bir kontrat alıyor ( tabi kulübün haberi yok bu kısımda diyelim ). işlediği cinayetler nedeniyle paranoyaklaşıyor ve bir kişiyi yaralıyor, kulüp kendisine koruma tahsis ediyor. bir kişiyi daha öldürüyor, kulüp kendisine ayrı bir ev tutuyor. işin finalinde pats bakıyorki iş kontrolden çıktı çıkacak, aaron'ı trade edecek iken bir anda eleman yakalanıyor ve tevkif ediliyor.

    aaron, mahkeme süreci boyunca yaptıklarını tamamen inkar ediyor. ta ki, ne patriots'ın sahibi ünlü dolar miyarderi robert kraft mahkemede tanık olana dek. kraft'ın tanıklığı sonrası, kulüp aaron üzerindeki dokunulmazlık zırhını kaldırıyor ve hakkında ömür boyu hapis kararı çıkıyor. aaron'ın avukatları kararı temyize götürüyorlar. temyiz sırasında aaron intihar ediyor. 40 milyon usd'lik bir anlaşma kaptım fakat öyle veya böyle ben bir bok yedim ve hayatımı mahvettim, bari geride kalan nişanlım ve kızım bundan faydalansın, benim hayatım karardı zaten diye düşünerek intihar yolunu seçmesi olası.

    massachusetts kanunları gereği, eğer bir kişi hakkında verilen herhangi bir hükmün temyizi sırasında ölür ise suçlu sayılamaz ve hakkındaki mahkeme kararları otomatik olarak düşermiş ve işlenen suç sabit dahi olsa mahkeme düştüğü için ölünün siciline işlenmezmiş. intihar sonrası dava direk düşüyor. öldürülen onca insan var, yakınları adalet yerini buluyor diye düşünürken aaron'ın intiharı konuyu bambaşka ve çözümsüz bir seviyeye taşıyor.

    robert kraft burada yine devreye giriyor çünkü kanundaki bu açık, takımının 40 milyon usd'yi çatır çatır ödeyeceği anlamı taşıyor.

    ilgili eyalet yasasını değiştiriyorlar, kraft 40 milyon usd ödemekten kaçıyor..
    gerisi ölen herkes için rip.
    ***spoiler***
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap