117 entry daha
  • buraya gelmek isteyen arkadaşlara tavsiyeler içerir. en ufak tarihi bilgi içermez.

    amman'dan ve akabe'den jett ile petra ziyaretçi girişine kadar gelebiliyorsunuz.
    https://www.jett.com.jo/en (resmi site) biletinizi buradan alıp direkt otobüse bilebilirsiniz. uygulaması da var isteyen akıllı telefondan bileti okutabilir. koltuğunuzu da ücretsiz seçebilirsiniz. amman'dan gelecek olanlar ilk istasyon olan el abdali istasyonu'ndan sabah binebilirsiniz. otobüs yolda bir kez mola veriyor. old town'dan abdali gitmek de 2 jod falan tutuyor uber'le.

    giriş ücreti 1 günlük 50 jod, iki gün 55 jod, petra by night 17 jod
    1 gün gezmek için az, 3 çok, iki gün gayet ideal. fotoğraf çekmek isteyenler ilk gün gelmeniz 10'ları bulacağından ikinci gün sabah erken saatlerde gelip kimsenin olmadığı anda daha güzel kareler yakalayabilir.
    petra by night tamamen israf. üzerinde oynanmış fotoğraf karelerine aldırmayın. iki günlük bilet yeterli olacaktır. gece gitmeyin.

    girişte önce çanta araması var sadece güvenlik amaçlı. yemek de içecek de tripod da sokabilirsiniz. sonra bilet alma vs bölümünden biletinizi alıp içeri geçiyorsunuz. isme ve pasaporta bakıp giriyorsunuz. girişte size binek hayvanı için seslenenler olacak duymayın ya da teşekkürler deyip geçin. yaşınız 50 ve üstü değilse ulaşım için at eşek deve hiçbirine para vermenize gerek yok. yürüyerek her yere gidebilirsiniz. telefonunuzda petra haritası olsun. orada harita kalmayabiliyor. kaybolmayın.

    içerideki bedeviler (20 civarı bedeviyle konuşmuş olabilirim) gayet iyi insanlar. ingilizce biliyorlar. su çay vs. satıyorlar orada yatıp kalkıyorlar. su ve çay 1 jod. hazine'ye en yüksekten gören yer hariç orada 2 jod. paramı ver tarzı bir üslupla hiç karşılaşmadım yine de verdim. bazıları hatta para da almadı.

    gitmeniz gereken yerleri önceden belirleyin. hazine ve el siq'e gidip dönmeyin. manastır ve royal tombs ve hazine'yi en yüksek noktadan görebileceğiniz al khutbah trail'i mutlaka görün. manastırdaki onca merdiveni ve al khutbah trail'i aynı günde çıkabileceğinizden çok emin değilim. o yüzden iki gün seyahat daha ideal.
    high place of sacrifice 1 gün gelecekler için zaman kaybı oraya harcayacağınız zamanı manastır için harcayabilirsiniz.

    çıkışla alakalı saat kısıtlaması var ama hiçbir önemi yok. kimse içeride yapıyorsun demiyor. rahat rahat gezebilirsiniz.

    petra civarında hotel, hostelde kalacak arkadaşlar. hosteliniz uzaksa ya da yokuşa denk gelmişse otostopla 5 dakika dolmadan alınıyorsunuz. ve girişe kadar bırakılıyorsunuz, deneyin.
108 entry daha
hesabın var mı? giriş yap