• aldığım sıfır konuta, tüm şartları uymasına rağmen bankanın 0.79 yerine 0.94 oranından kredi vermesi olayıdır.

    beğendiğim evin, toprak sahibinden müteahhite temlikli tapu işlemleri uzun sürünce krediye hemen başvuramadım. bu arada oğlumun ikinci dönem yeni okuluna başlayabilmesi için müteahhit ten izin alarak eşyalarımı ekspertiz gelmeden önce taşıyıp yerleşmek zorunda kaldım. ekspertiz için gelen kişi "ev dolu olup ev sahibinin oturduğu görüldü" diye raporda yazıp bankaya 2. el olarak bildirmiş. oysa benden önce ev boştu, herhangi bir satışa konu değil, eve yerleşmiş olan da alacak olan da bendim. yani özetle sıfır ev almama rağmen 0.79 yerine 0.94 oranla kredi cekebildim, sebep ise eşyalarımı satış tan evvel yerleştirmiş olmak.

    "ev sahibinin oturduğu görüldü" yazmış ama eksper geldiğinde evde benim eşyalarım vardı ve o an evin sahibi ben değil müteahhit idi. oran yükseldiği için 100bin daha az ve daha kısa vadeli kredi cekmek zorunda kaldım. bu durumda eksper raporunu dava etsem kazanır mıyım?

    edit: bazı arkadaşlar eşyalarımı erken yerleştirme mi eleştirmiş. kurnazlık peşinde olsam eşyalı alıyorum da diyebilirdim. yani dürüstçe durumu anlattım, ne yapayım şark kurnazlığı yapmak istemedim işte. eve erken yerleşmek zorunda kalmasam tapuyu almadan niye yerleşmek isteyeyim? kendi evim tahminimden hızlı satılınca çıkmam gerekti. önden 70bin ödeyince ve aradaki emlakçı yakın akrabam olunca müteahhit yardımcı olmak istedi. böyle bir sonuçtan şüphelendim ancak mecburen yerleştim ve bankaya, ekspere herkese olayı en başta dürüstçe anlattım. buradan şu sonucu çıkarabiliriz, dürüstlük değil şark kurnazlığı yapmak lazımmış.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap