5 entry daha
  • kolay izlenen, nefis goruntuleriyle gozu doyururken gercekci tasvirlerleriyle hayalgucune hitap eden guzel bir film apocalypto. bircok ki$i isa'nin tutkusu* ve en son sarho$ken yahudi aleyhtari $eyler soylemesi olayindan sonra mel gibson'u defterinden sildi. ben hep mel gibson'un iyi film yapabildigine inandim, beni bir kez daha hakli cikardi kendisi.

    her $eyden once filmin ana fikrinin amerika'nin irak'a asker gondermesine kar$itlik oldugunu belirtmek gerekiyor. filmin tezi filmin ba$inda da verilen alintida belirtildigi gibi $u: buyuk uygarliklar di$aridan yikilmadan once iceriden cururler (osmanli'yi hatirlayin, bizans'i...). amerika'nin teror hastaligina kar$i irak'a asker gonderip onlarin bazilarinin olumunu gerekli bir fedakarlik gibi gormesiyle mayalar'in bir salgina kar$i insan kurban etmeleri arasinda paralellikler kuruluyor.

    bu tezin uzerine hikayeyi cok guzel kurmu$ mel amcam. ormanda kendi halinde ya$amlari olan yerliler, yakla$an tehlike. buradan filmin sonuna kadar bir yoculuk, bir ko$u$turma, siradan insanlarin derece derece kahramanla$masi. filmin heyecanini kacirmamak gerekir ama filmin sonu da bu guzel filme layik.

    tsan chan amerika'dan bildirdi. evet gulgun soz sende.
192 entry daha
hesabın var mı? giriş yap