9 entry daha
  • bugüne kadar her türlü siyasal görüşe sahip bir çok üniversite hocamdan ve emekli dışişleri personelinden duyduğum, uluslararası ilişkilerin temel prensiplerinden " uluslararası ilişkilerde mutlak dost,düşman tanımı ile sevgi,nefret,gurur gibi duygulara yer yoktur çünkü zaman içinde ulusal çıkarlara göre bunların hepsi değişebilir." düşüncesini konuşmalarında bize hatırlatan ab uzmanı akademisyen.

    bunun anlamı gurursuz,onursuz olun,herkese boyun eğin,kişiliksiz dış politika izleyin değil bilakis "hayranlıklara" ya da "önyargılara" yer vermeden ulusal çıkarlar dahilinde istiktarlı ve tutarlı bir biçimde ulusal hedeflere ulaşmaya çalışın demektir.

    görüşlerini şöyle özetleyebiliriz: "ab' sistem olarak başarılı bir yapıdır ve baydarol'un isteği türkiye'nin ab içinde almanya, fransa gibi bir konumda olmasıdır. ne var ki şu andaki mevcut gidişat şiddetli şekilde eleştirilmesi gereken bir durumdur. ama bu eğer ki bir gün eşit ve hakettiğimiz koşullarda ab'ye üye olunursa buna karşı olduğu anlamında değildir."

    güzel bir dilek ama maalesef gerçekleşmesi nerdeyse imkansız olarak gözükmekte...

    yalnız kendisini kayıtsız, şartsız herşeyi yapalım diyen bazı sözde üniversite hocalarıyla karıştırmamak gerekli. ayrıca erol manisalı ' nın da can baydarol'un da dersini dinlemiş biri olarak ikisinin de bazı konularda aslında tahmin ettiklerinden daha fazla aynı görüşte olduğunu söyleyebilirim...
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap