40 entry daha
  • 80'lerde ve 90'larin basinda cocuk olmuslarin gidip izlemesi, gulumsemesi, hislenmesi, gaza gelmesi gereken filmdir. sahsen ben film oncesindeki transformers trailer'i ile zaten zamanda yolculuga cikmaya cok hazirdim. film de bunu bana cok guzel yasatti.

    maskaraliktan son derece uzak, kendi icinde tutarli bir bitis filmi. rocky serisini 10 yasin altindayken izlemis biri olarak oncelikle stallone'un yuvarlak ve zenci izleri tasiyan ingilizcesi beni sasirtti. kim dublaj yapiyorsa stallone'a onun sesine cok alismisim sanirim. ama o zaman farketmedigim bazi seyleri farkediyorum tabi, aslinda bu aksan rocky'nin durusuna, tavrina cok yakisiyor. dokunakli bir film bu, kisa, karakterlerin gelisiminden maca kadar hersey cabuk gelisip bitiyor. belki bu yuzden girerkenki korkunuz anlamsizlasiyor. cocukluk kahramanlarinizdan birini daha yitirme korkusunun bosa ciktigini gormek keyif veriyor. rocky'nin hic guard almadan, yumruklari suratiyla karsilayan "tarzi" bile dusunsel temeli olan bir sistem icindeymis gibi gorunuyor. ve evet rocky'den cok oglunun macerasi belki de bu film. plaza hayatinda agir siklet boks sampiyonu bir baba ile gurur mu duymali yoksa yok mu saymali?? rocky ogluna guzel ders veriyor ve dahasi olgun ve rahat bir yasli adam oldugunu gosteriyor. cok konusuyor bazen ama bos konusmanin sinirinda birakiyor her seferinde. oglu da dersi cok cabuk anliyor ama cok takilmamak lazim buna.

    isin boks kismi da fena degil, rakip olarak hali hazirdaki light heavyweight* secildigi icin vucutlar arasinda oranti saglanmis. stallone'un sagdan soldan firlayan damarlari, karin kaslarinin yaninda gorunmez. eskisi gibi surreal bir mac oluyor ve eskilerden tek degisiklik raunt numarasi gosteren kizlarin goguslerindeki internet sitesi reklami belki de.

    durust olayim, filmin son 20 dakikasini kalbimin atisini vucudumda hissederek gecirdim. bana bu heyecani araya giren bunca yil ve belki yuzlerce filme ragmen yasattigi icin tesekkur etmem gerekiyor galiba.

    --- spoiler ---

    ibareye ragmen direk soylemiyim. bir rocky filminin guzel olmasi icin sanirim mac sonucunun boyle olmasi gerekiyor. belki o zaman amerikan filminden cok kendi hikayelerimize benziyor.

    --- spoiler ---
175 entry daha
hesabın var mı? giriş yap