69 entry daha
  • istanbul'da ilk başlatıldığında pek yaygın olmayan bir uygulamaydı. metro istasyonlarında bir ya da iki tane turnikesi vardı. geri kalanı hep manyetik bilet.

    ben teknoloji insanı olarak akbil aldım. akbil turnikesinden geçiyorum. işe giderken de ucuza geliyor ya. bir yandan da dallas semiconductor'dan aletin * nasıl okunduğunu, şifreleme sistemini araştırıyorum. belediye akbil gişesinin yanına serbest piyasadan faydalanıp rakip gişe açarım filan diye dalga geçiyorum. ama hep tek tük gişe var ya, kırmaya çözmeye o yüzden fazla eğilmedim. yoksa çok güzel reverse teknikleri bulmuştuk.

    dedim ya, ilk başlarda tek tüktü bunun turnikeleri. bir gün avdan geliyorum şehirlerarası otobüsle. otogar'da indim. sırtımda tüfek, belimde bıçak. koçero gibi fişek doluyum. güvenlik elemanları da metroya binenleri arıyor. manyetik biletle geçenler var hep. kimsede akbil yok ya. oraya güvenlikçi koymamışlar. adamlar ellerinde dedektörle teyzelerin çantasına bakarken ben sırtımda tüfekle geçtim akbil gişesinden. *
123 entry daha
hesabın var mı? giriş yap