9 entry daha
  • belki sanatsal acidan fevkalade! bir filmdir ama benim gibi halktan bir embesil! icin gayet berbat bir filmdi. bu zamana kadar hicbir film elestirimde bu tabiri kullanmadim ama burda izleyiciyi aptal yerine koymanin otesinde bir durum var. ,

    --- spoiler ---
    emre altug bence iyi oynamis hatta daha saglam bir basrol bulunsaymis belki film bile kotarilabilirmis.
    filmin yapamadigi ise "o kadar cok malzeme varki elimde hangisini kullanayim bilemedim" olmus. yani savasi anlatmis tam heyecan basacak olmadik yerde duraklamalar. savasta guzel bir kac sahne var bari detaylandirsaydiniz. ozune gireydiniz. yok turk komutan ingilize ayar veriyor. sonra olume gidiyorlar kol sancakta asili kaliyor. komutan duygulaniyor felan fistan.
    sonra o komutan neden demirciyi vuruyor. "iyi basladinda kotu bitirdin" ne demek yani nasil bi komutan o. ben turk tarihinde oyle bir komutanin varligina ihtimal vermiyorum. adam manyak mi fake yapiyor.
    sonra film ana konusunu olusturan "ask icin bekleyen iki deli yurek"de hikaye olmus. ne kavusmalari bi halta benzemis ne ayriliklari.
    ondan sonra halit (hamitte olabilir emre altugun oynadigi karakterden bahsediyorum) aslinda pic oldugunu ogrenmesi bunun seyirciye aktarilmasi ne duygusal olmus ne de baska bir hissiyat yaratabilmis anlayamadik. ayrica bogusma sirasinda vurulan sozde babasida olurken hicbir sey uyandirmadi bende. ah bile diyemedim ulan. bu kadar mi soguk islenir bir konu
    --- spoiler ---

    kisaca son zamanlarin modasi,turk filmlerine donus kusaginin en zayif halkasi olmustur gozumde. sonra kimse demesin neden hollywood izleniyorda turk filmleri izlenmiyor diye.
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap