64 entry daha
  • imagine dragons’un evolve albümündeki şarkı. öncelikle şarkıyı 8d teknolojisi ile ama kulaklığınızla dinlemeye başlayın. ben de siz dinlerken şarkının nasıl yazıldığını anlatayım. (kaynak: spotify lyrics genius)

    -şarkı 1 şubat 2017’de çıktıktan birkaç gün sonra nintendo switch’in 2017 superbowl reklamında yer almış.
    - grubun vokali dan reynolds küçükken fbi ajanı olmak istiyormuş. ancak daha 12 yaşında bateri çalmaya başlamış ve kendi söylediği şarkıları kaydetmeye başlamış.

    -dan reynolds pain hakkında herkesten çok şey biliyor. 21 yaşında bir anda çok yoğun bir ağrı hissetmeye başlamış hatta bu yüzden birçok konserini iptal etmek zorunda kalmış.

    -çevresindekilere hissettiği ağrıyı şöyle anlatıyormuş. “ bu sırt ağrısından çok daha üst seviye bir ağrı. sanki birileri matkapla sinirlerimi deliyor”

    -“ağrı tam da grubun küçük başarılar elde ettiği popüler olmaya başladığı zamanlar da başladı. o zamanlar aktif olarak konserlerde çalmaya başlamıştık ama iptal etmek zorunda kalıyordum.”

    -“ sahneye çıkamıyor, hareket edemiyor, geceleri uyuyamıyor, sahnede ayakta duramıyor, yarım saatten fazla bir yerde oturamıyordum.”

    - dan reynolds’ın kardeşi doktora gidip ankilozan spondilitolup olmadığını öğrenmesini istemiş. (as - omurga eklemlerinin iltihaplanması sonucu şiddetli kronik ağrı) reynolds’ın diğer iki kardeşinde bu hastalık varmış.

    -doktoru dan reynolds’a da as hastalığı tanısı koyduktan sonra ona bir tedavi yöntemi uygulamış. reynolds’ın dediğine göre ağrıları bir anda hafiflemiş.

    - ancak dan reynolds yine de bu hastalığını fanlarına söyleyip söylememek konusunda tereddüt etmiş. kendi ifadesiyle “bunu söylemekte çok çekingendim çünkü bende bir sorun varmış gibi hissettiriyordu. hastalığın ismini zikretmek bile şiddetli bir ifadeydi. hastalıkla uğraştığımı sadece başkalarına değil kendime bile itiraf etmek istemiyordum.

    -ancak bir süre sonra korkusunu yenmiş ve as hastaları için yayımlanan “this as life live!” adlı online talk show programına katılmış.

    - reynolds : “ böylece hastalık tanısı yeni konulmuş hastalara yardımcı olmak ve hastalık hakkında farkındalık oluşturmak için bir şans elde etmiş oldum.”

    - “ insanlar artık ‘bunlar benim yaşadığım şeyler, bunlar benim savaşma yöntem ve işe yarıyor’ demeye, bununla ilgili konuşmaya başladı.

    - “ancak bu ağrıyı hissetmediğim, onunla mücadele etmediğim bir gün bile geçirmiyorum”

    bunları okuduktan sonra şarkıyı dinlerken -painnn! diye bağırdığı yerlerde siz de ucundan hissetmeye başlıyorsunuz.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap