119 entry daha
  • guy ritchie'nin çok büyük bir şanssızlığı var: en iyi filmlerini kariyerinin henüz başında çekmiş olması. bu durum, ister istemez beklentileri de beraberinde getiriyor. her filmi, ''acaba lock stock and two smoking barrels veya snatch çizgisine yaklaştı mı?'' beklentisi ile izleniyor veya bu filmlerle karşılaştırılarak değerlendiriliyor. haliyle bu filmlerin çizgisine yaklaşmayan her filmi kötü film muamelesi görüyor.

    ben o şekilde bakmıyorum. o filmler muhteşemdi, izledim, bitti, geriye guy ritchie kaldı. eğlenceli suç komedileri (tam emin olamayıp kıçımdan kalıp uydurdum) çeken, bunda da oldukça başarılı olan bir yönetmen. harika oyuncu kadroları kurar, iyi senaryo yazar, filmler enfes kurgulanır, karakterlerin hemen hepsi çok eğlencelidir ve başları müthiş beladadır. ben bunu seviyorum. izlemekten keyif alıyorum. hiçbir filmini de bir diğer filmi ile kıyaslamıyorum. guy ritchie'ye olan sevgim de olduğu gibi devam ediyor.

    the gentlemen de gayet iyi film. hangi oyuncu çok kötü oynayıp filmi aşağı çekmiş bilmiyorum. hiçbiri kötü değil. hugh grant ve mcconaughey zaten şov yapmış. müzikler çok iyi. kurgu şahane. senaryo vasatın üstü. ritchie, ritim konusunda zaten iyice ustalaştı. filmin yavaşladığı ve hızlandığı anları beğendim. hepsi kıvamındaydı. eğlence kısmı da doyurucuydu. bütün bunlar bir araya gelince de otomatik olarak kötü film izlememiş oluyorsunuz. denyonun birinin sözlüğe yıllar önce ektiği her şeyi ve herkesi kötülemeliyiz düsturundan, yaklaşık bir sekiz önce kurtulmalıydınız. bu ısrar artık çok gereksiz.

    ritchie'ye aşina herhangi birine yönetmenin kim olduğunu söylemeden izletseniz ve yönetmeni sorsanız, size guy ritchie derdi. tarzını yansıtmış, eğlendirmiş, ters köşesini yapmış, devam filmine kapıyı açık bırakmış ve colin farrell'ın eşofmanlarından nerede bulabileceğimizi söylemeden filmi bitirmiş. onu da söylese daha iyiymiş.

    --- spoiler ---

    - neden çalışmıyorsun siyah amcık?
    - ırkçılık yapıyor.
    - ırkçılık yapmıyor. sen siyahsın ve amcıksın ernie. doğruları söylüyor.

    politik doğruculuktan içim şişmeye başlamışken iyi geldi.

    --- spoiler ---
416 entry daha
hesabın var mı? giriş yap