19 entry daha
  • erkek bencilliği ve doyumsuzluğu üzerine bir film.

    --- spoiler ---
    en güzel kadın, en sevilen kadın bile posası çıkarılana kadar tüketilir. aşağılanır, alay edilir, terk edilir. sevgisini gösterdikçe sadece var olduğu için suçlanır. "suçum ne?" dediği zaman "varsın" cevabını alacak hale sürüklenir.
    bu film de gösterir ki kadınların en büyük hatası gidememektir. "that was it" denildiyse kadın bitmesin ister, erkekse bitip bitmemesinin derdine nadiren düşer. "that was it" denilebildiyse bile.. filmde kadın aşık ölür, peki erkek hiç aşık olmuş mudur sorusu kalır...
    lunaparktaki sahne enfestir. -denenesidir-
    halbuki "aklında bulunsun senin yaptığından daha iyisini yaparım" diyebilmeli bir kadın.
    psikolojik açıdan cinsel kimlik tahlillerinde pek başarılı bir film. bir erkeğin korkulu rüyası olsa gerek vazgeçtiği karısının onun götüremediği bir kadını götürmesi. bir çeşit kastrasyon fobisi temsili.. onu reddeden kadını penissiz bir şekilde penisinin asıl sahibinin -evlilik de bu değil midir bir açıdan, odipus kompleksi temelli bünyeler için- elde etmesi. çoğu kişinin filmi kendi yüzleşememelerinden dolayı sevmeyeceği aşikar... benim pek sevmemiş olma sebebimse iyi niyet bırakmayan sertliği..
    --- spoiler ---
89 entry daha
hesabın var mı? giriş yap