• edit: artık tüm okulu kapsayan sınav kurallarıdır.
    13 nisan 2020 pazartesi günü başlayacak olan dönem sonu sınavlarında çevrimiçi yazılı sınavlar aşağıdaki şekilde yapılacaktır:

    1-öğrencilerimizin tamamı sınavlara belirtilen sınav saatinden en geç 30 dakika önce bilgisayar başında olacak, kendisine iletilecek zoom oturumuna katılacaktır.
    2-bugün içinde sınavlara gözetmen ataması yapılacaktır. gözetmen öğrenciler sınava katılan öğrencilerin kimliklerini zoom üzerinden görecek, sınav mahalinde kimse olmadığını, sınav masasının güvenliğini denetleyeceklerdir.
    3-öğrenciler sınava 1 bilgisayar ve 1 cep telefonu ile girecektir. cep telefonu öğrencinin sağ arkasından öğrencinin dizüstü bilgisayarının ekranını, odanın durumunu ve öğrencinin kendisini görecek şekilde öğrenci tarafından yerleştirilecektir. ancak telefon kamerası sınav kağıdında yazılanları görecek açıda olmamalıdır. bilgisayar ekranında uzak.etu.edu.tr ya da zoom dışında bir program açık olmamalıdır.
    4-sınav soruları rektörlük tarafından belirtilen saatlerde uzak.etu.edu.tr üzerinden başlayacaktır. sınav soruları uzak'tan indirilecek ve öğrenci tarafından yazılı çözülecektir. öğrencinin sınav öncesinde boş beyaz kağıt ve kalemlerini ve masa düzenini ayarlaması gereklidir.
    5-sınavlar sırasında öğrencilerin kamera ve mikronu sürekli açık olacak, gözetmenlerin kamera ve mikrofonu sürekli kapalı olacaktır. öğrencinin mikrofonunu ya da kamerasını kapatması kopya olarak değerlendirilecektir.
    her dersin öğretim elemanı ve asistanı sınavda bulunacaktır. öğrenciler sınav sırasında sorularını yazarak, yalnızca host (öğretim elemanı) tarafından görünecek şekilde gönderebilir. herkese açık yazılı/sözlü soru sormak ya da konuşmak kopya olarak değerlendirilecektir.
    sınavını tamamlayan öğrenci, sınavı tamamladığını özelden sınav yöneticilerine bildirecektir. her öğrenci fotoğrafını çekerek ya da tarayarak (tarayıcı bilgisayarın yanında görünen bir yerde olmalıdır) sisteme yüklediği sınav kağıdını ayrıca kameraya göstermek zorundadır. kendi telefonunuzla fotoğrafı çekebilir, ailenizden birinin telefonuyla görüntüyü çekebilirsiniz (tek telefonum var diyecekler için).
    6-tüm gözetmenler sınav oturumlarını yerel bilgisayarlarına kaydedecek, sınav sırasında öğrencileri izleyecektir. sınav tamamlandıktan sonra öğrencilerin kameraya gösterdikleri sınav kağıtları ile sistemdeki kağıtların aynı olduğu denetlenecektir.
    7-sınav sırasında ev içinde rahatsız edilmemeyi sağlamanız, odaya kimsenin girmemesi ve ses olmaması çok önemlidir. zira yapılacak her sesi mikrofonlar açık olduğu için herkes duyacaktır. rahatsız olmamak isteyen arkadaşlar kendi bilgisayarlarının sesini kapatabilirler.

    hapishane kuralları gibi olan şartlar
    edit: sadece bilgisayar mühendisliği sınavları içindir
    güncellemeli edit: artık tüm okulu kapsayan kurallardır
221 entry daha
hesabın var mı? giriş yap