96 entry daha
  • -based on a true story-

    iş çıkışına denk gelen bir saatte, yarım gün süren ehliyet yenileme işlemini biteren arkadaşımız eşi ile birlikte normal güzergahları dışında olan bir minibüs hattını kullanarak evlerine dönmek istemektedirler. uzun süreli bir bekleyişin sonrasında minibüs gelir. binilen yerde henüz araç çok dolu değildir. ilk biniş anında en akrada, elindeki eşyalarla birlikte 1.5 kişilik yer kaplayan ve yana eğik şekilde oturan amca dikkat çekmektedir. olayı bize aktaran bayan arkadaşımız da bu amcanın yanında oturabilecek bir yer bulur ancak amcanın kapladığı yerden dolayı arkasına yaslanamadan öne doğru oturmaktadır.

    minibüs yoluna devam ettikçe yoldan müşteri toplamaya da devam eder. minibüs dolmaya başladıkça amcadaki yöneticilik ruhu ortaya çıkar ve herkesin iniş binişlerini organize etmeye başlar. sen şuraya geç, sen böyle otur, bir kişi kaldı dışarda, biraz gayret edin o da binsin tarzı yorumları havalarda uçuşmaktadır. amca bir anda minibüsün tek hakimi oluvermiştir.

    asıl dumur edici olay minibüsteki müşteri sayısının 30 civarında olduğu anlarda gerçekleşir. amcamız bir anda yan yatmış pozisyonundan doğrulur ve ağzından şu kelimeler dökülür:

    -allah'u ekber

    ne oluyor demeye kalmadan amca tekbir getirmiş ve oturduğu yerde, minibüs hareket halindeyken, namaz kılmaya başlamıştır. gayet güzel de iki rekat namazını kılmıştır. bu esnada amcanın yanında oturan bayan arkadaşımız da kazara kendisine dokunmamaya gayret etmektedir. ne de olsa namaz kılarken karşı cinse dokunmak pek uygun olmaz.

    neyse amca namazını bitirdikten bir süre sonra ineceği yere yaklaşmıştır ama bu inme hadisesi de apayrı bir dumur yaratır. amca "inecek var" dedikten sonra şöför durur. amcada bir hareket gözlenmez fakat sözleri müthiştir: "şimdi değil!!!"

    neyse araç bir süre daha gittikten sonra amcanın asıl inmek istediği yere gelinir ve tüm minibüs sakinlerinin katkısı ile alışverişinde dünyaları alan amcanın torbaları dışarı indirilir. kendisi de aracı terkettikten sonra artık tüm müşteriler onun hakkında konuşmaktadırlar.
421 entry daha
hesabın var mı? giriş yap