7 entry daha
  • refere edilirken içinde "entry" kelimesi geçmediği sürece istediğimiz kadar suistimal edebileceğimizi anladım ben bu kuraldan.

    örneğin bir entry giriyoruz: "yukarıdaki entry'de bahsedildiği gibi hede hödö" veya "#12345678 numaralı entry'de söylendiği gibi bıdı bıdı". dooorrtt! yandınız. entry kelimesini kullandınız ve başlıktaki diğer bir entry'i refere ettiniz. lakin şöyle yapsanız: "yukarıda söylendiği gibi hede hödö" bakın ne güzel oldu. bu entry'nizi, "yukarıda derken evin üst katını kastetmiştim. bu bilgi bana evimin üst katında verildiği için 'yukarıda söylendiği gibi' dedim" diyerek savunabiliyorsunuz ne güzel. moderatör de "evet bu anlama geliyor olabilir" gerekçesiyle silmiyor entry'i (bkz: #10418609). aynı mantıkla "#12345678'de denildiği gibi bıdı bıdı" şeklindeki bir entry'i "yaw bizim orda #12345678 diye bi cafe var. bana orada verdiler bu bilgiyi. onu kastetmiştim" diye savunabiliriz bu durumda.

    kıssadan hisse, sürekli bahsedilen akıl ve mantık süzgecini kullandığımızda kabak gibi yukarıdaki entry'i referans gösteren bir entry, bu şekilde (evin üst katını kast etmiştim) savunulabiliyorsa, son derece suistimale açık bir kural bu.
86 entry daha
hesabın var mı? giriş yap