58 entry daha
  • gözünüzle gördüğünüzde, hakkında gördüğünüz tüm resimleri geride bırakan muhteşem doğa olayı.

    kuzey kutup dairesinde soğuk bir kış akşamı, köpeklerin çektiği bir kızağa biner ve şehirden ayrılarak hiçliğin ortasına gidersiniz. köpeklerin havlamaları ve kızağın karda kayarken çıkardığı ses dışında tam bir sessizlik hakimdir etrafa. şehir ışıklarından arınmış gökyüzü sayısız yıldızla donanmıştır. hayranlık içinde yıldızları seyrederken uzakta, ufukta yeşil bir pırıltı görür gibi olursunuz, yüreğiniz bir hop eder. rehberinize biraz da korkarak sorarsınız acaba bu gördükleriniz kuzey ışıkları olabilir mi diye.

    "evet"der rehberiniz, "bunlar kuzey ışıkları".

    siz kızakta daha bir karanlık ve daha bir ıssız yerlere doğru kayarken yeşil ışık gittikçe büyür, başınızın üzerinde yer yer parlayıp söner, yavaşça, adeta kayarcasına hareket eder. ufukta gördüğünüz ince çizgi gökyüzünü kaplamaya, kıvrılıp bükülmeye ve dans etmeye başlar.

    uçsuz bucaksız donmuş bir göl ortasında durur, kızaktan inersiniz. başınızı gökyüzüne kaldırırsınız. gökten başınızın üzerine doğru hareler halinde bir ışık seli akar. adeta canlı gibidir. nefesinizi tutarsınız, sanki nefes alır veya bir ses yaparsanız ışıklar sizi terk edip gidecekmiş gibi gelir.

    rehberiniz, kızılderililerin kuzey ışıklarının ölülerinin ruhlarını taşıdığına ilişkin inançlarını hatırlatarak "bu gece çok kızılderili ölmüş olmalı" der.

    bir masal içinde yaşadığınız hissine kapılırsınız ışıklar dans ederken. gerçek olamayacak kadar güzeldirler.
164 entry daha
hesabın var mı? giriş yap