7 entry daha
  • daha henüz transfer edilmeden "elestirilmeye" baslanmis futbolcudur. öncelikle sunu belirtmek gerekir ki lincoln'un fenerbahce'ye olan transferine iliskin alman herhangi bir basin yayin organinda en ufak bir detay gecilmis degildir. bu yuzden salke'nun bu futbolcuyu biraktigi filan yoktur. bes maclik bir ceza aldi ve daha ilk yoklugunda bundesliga'nin en formda takimi olan, bremen'i bremende deviren salke yenilgiyle tanismistir. son derece etkili ve önemli bir oyuncudur. gözdedir, iyidir.. tam bir on numaradir.

    alex ile kiyasa sokulmasi son derece olagandir. ben derim ki tutabilen alex'i tuttsun, lakin olur da boyle bir yildiz bu ülkenin liglerinden cekip giderse; yerine gelebilecek en iyi adaylardan birisi lincolndur. degerini bicerken brezilya milli takiminda ne kadar forma giyildigina bakilmasi oldukca anlamsizdir. bundesliga'da ve avrupanin bir iki dev klubunden birisi olarak anilan bayern munih'un süper yetenekli oyuncusu giovanni elber kac kez milli formayi giymistir ? bugün dünyanin sayili liglerinde degeri on milyon kusur dolarlarla ölcülen onlarca brezilyanin pek cogu milli formayi bir kere olsun sirtina gecirmis degillerdir. ya da mevkisi geregi onlarca yildiz dahi olmayan, fransa liginin orta siralarda at kosturan takimlarinda forma giyen futbolcular onlarca kez giymislerdir filan..

    lincoln su an en verimli cagindadir. ama bunun disinda fenerbahce ve benzeri takimlar kendilerinin avrupada olan imajina bakmasi gerekmektedir. yildiz adayi olanlar buyuk klupler tarafindan takip altindadirlar. her seyden önce fenerbahce'nin sorunu iyi futbolcu transfer etmek degil -bunu okocha'dan beri cok iyi basariyorlar-, futbolcularin ve teknik direktörlerin verimli olabilecegi kosullari yaratmaktir. anelka misal ingiltere premiere liginde yildiz oluverdi, okocha desen ayni ligde ve fransa da yildizdi. kezman'in psv'ye olasi transferi yine onu yildiz yapacaktir.. sorun alex,ortega lincoln degil fenerbahce'nin kendisine ait özel olumsuz kosullaridir..

    daha basit ve kolay bir anlatim yolu olarak;

    bundesliga, avrupanin sayiligi liglerinden bir tanesidir efendim. avrupanin en iyi bes liginden birisidir. ve bu ligin bugün lider olan takiminin en önemli oyuncusudur lincoln.(ne avrupada pas gecer filan , avrupanin göbegindedir kendisi zaten) mevkisine göre yasi; en verimli cagi olarak adlandirilabilir kesinlikle..

    baska bir acidan alex daha cok brezilya ve benzeri liglerinin yildizidir, lincoln avrupaya daha yakindir.

    fanatik gs'liyim, ama gönül ister ki lincoln olsun, klose olsun avrupada yildiz olmus futbolcular türkiye liglerine -gerekirse fenere- otuzundan evvel ayak bassin, ayaga kaldirsin türk futbolunu..
857 entry daha
hesabın var mı? giriş yap