207 entry daha
  • --- spoiler ---

    bir milyon nüfuslu pers ordusunun fazla kabarık olduğunu anlamamıza yarayan film. şimdi kabaca hesap yapalım, filmde görüyoruz ki neredeyse her kumandanın kendine ait afilli taht ı revanı var, bu taht ı revanları taşıyacak, bakımını üstlenecek, yağlayıp koruyacak adam sayısı yüz bin olsa, orgy yapmak üzere mevcut bulunan egzantrik personeli de ordudan sayıp düşsek onlar da nereden baksan bir yüz bin kişi vardır, e bir de pers kralının yolda bulup ilgisini çeken bilimum hayvanat kılıklı canavarın da gerek bakımları esnasında gerek savaşırken bir yüz bin kişiyi telef ettiğini hesaba katarsak 700 bin kişiye kadar gerilemiş oluyorlar. bundan zaten zorluk çekiyorlar canım.

    leonidas'ın hatası gollum kılıklı arkadaşı kalkan kaldıramıyor diye ordu demirbaş listesine yazdırmaması. pers kralı cellat olarak bile muhtemelen afyon - burdur karayolunun kenarında bulduğu eli doğuştan kılıçlı bir arkadaşı kullanırken, sparta güçlerine katılması muhtemel tek canavara benzeyen kardeşimizi sen de arkada bir yerde tut da gargoyle misali değerlendir değil mi? ondan sonra yüz bin kişilik "orgy squad" cezbeder garibimi tabii. kukuletayı da geçirmişler başına aidiyet duygu kazansın diye, canım benim.

    bu filmde bir de spartalıların meslek problemi var. arkadyalılara soruyorlar, adamlar "heykeltraş" bilemedin "demirci" yok "dönerci"... adamlarla dalga geçiyor leonidas, kendi adamlarına dönüyor, siz necisiniz:

    "höüüü!"

    adamların cevap "höüü" yahu.

    yalnız punk akımının "early" temsilcisi pers kralını çok takdir ettim, adam yolda ilginç ne varsa getirmiş. gergedan, fil derken baktık adam troll bile bulmuş yahu.

    şakalar bir yana bilgisayar oyunu gibi olsa da izlenimi keyifli bir aksiyon filmidir. hayatımıza bir şey katmasını beklemiyorduk zaten, eğlendik, beğendik.

    --- spoiler ---
361 entry daha
hesabın var mı? giriş yap