13 entry daha
  • çizgiromanını okumadım ama çok belirgin göndermeler içerdiğini düşünüyorum.

    kötüler arap yarımadasını temsil ediyor, ninja tosbağalar da amerikayı. ninja kaplumbağaların "iyilik için mücadele veriyoruz" mesajı tekrar tekrar göze sokulmuş. amerikan'ın iran'a yapacağı çıkarma için insanların beyninin yıkandığını görmek çok kolay.

    ayrıca bir çok da mantıksızlık içeriyor. ninja kaplumbağalar dövüşmeye çıplak gidiyor?? tamam, kabukları var ama ne çeşit bir mantıksızlıktır bu?
    dev bir kaplumbağasın ve dövüş sporu biliyorsun; buraya kadar saçma bir şey göremiyorum ama çıplak dövüşmeleri? pes yani.

    tarihsel gerçeklerle uzaktan yakından örtüşmemesi de beni rahatsız eden bir başka unsur oldu. rönesans dönemi ressam/heykeltraş isimlerine sahip olduklarına göre 15. bilemedin 16. yüzyıl sonrasında yaşamalılar bu kaplumbağalar ancak bu kadar yakın tarihe kadar zaman skalasını daraltmamıza rağmen işbu kaplumbağalardan bahseden tarihi bir belgenin olmaması filmin gerçekçiliğini sekteye uğratan bir başka etmen.

    özetle tarihsel temeli vardan çok yoka yakın, çeşitli mantıksızlıklar içeren ve amerikan propagandası yapıp beyin yıkayan, faşizmi yücelten bir film olmuş.

    edit: (bkz: 300)?
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap