8 entry daha
  • hangi göz doktoruna gitsem "allah allaah, nerden buldun bu hastalığı..." tepkisini aldığım komik görme bozukluğu. genelde ya 16-20 yaş arasında (erken dönem) ya da 40lı yaşlardan sonra (geç dönem) görülüyormuş.

    bu rahatsızlığın tedavisinde ve görme bozukluluğunun giderilmesinde birkaç seçenek önünüze sunulacaktır:

    ilk başta "işe yarama olasılığı küçüktür ama bir gözlük deneyin isterseniz" denilebilir size. denemeyin. boşu boşuna para verdiğinizle kalırsınız; gözün her tarafının numarası farklıyken zaten gözlüğün bir işe yaraması beklenemez.

    sert lens tamamen de olmasa görmede ilerleme yaratabilir. yalnız asıl kritik nokta, lensin korneanız yeterince incelmeden önce kullanılması gerektiğidir. yani 500-550 mikronluk bir kalınlığa sahipseniz sorun teşkil etmez, ama 450'nin altına düştüğünüzde daha kalıcı çözümlere gidilmelidir.

    göz doktorunuz size ring adında bir tedavi olduğundan, yani korneanızın içine iki adet yarım halka takılabildiğinden söz edecektir. bu prosedüre şüpheyle yaklaşın, zira uzman olarak addedilen, birbirinden ayrı 4 göz doktoruyla görüştüm, sadece 1'i ringi önerirken diğer 3'ü hiç tavsiye etmedi. hatta birinin muayenehanesinde bekleme salonunda zamanında gözüne ring takılan, lakin iltihaplandığı ve iritasyona sebebiyet verdiği için gözünü kaybetme raddesine gelen biriyle dahi tanıştım. herkese olacak diye birşey yok elbet, ama yine de tavsiye edilmiyor.

    korneanız yeterince inceldiğinde ise tek çare olarak ameliyat kalıyor. yalnız o güne dek en az yılda iki kere gidip orb-scan yaptırmanız, ve korneanızın incelme hızını ölçtürmeniz gerekiyor.
97 entry daha
hesabın var mı? giriş yap