5 entry daha
  • havana'ya çok yakın mesafedeyken uğranmaması ayıp olan kasaba. 1950 model eski bir arabanın arka koltuğunda, yemşeyil dağların arasından size yabancı bir bitki örtüsüyle tepelerde yer alan bu kasabaya ulaşmak müthiş keyifli.

    ben vaktim olduğu için vinales'e 2 gün ayırdım ancak havana'dan günübirlik turlarla gelen insanlar da vardı. vakti az olanlar günübirlik seçeneğini düşünebilir.

    konaklama için ana caddeden en fazla bir iki sokak uzaklaşmanızı tavsiye ediyorum zira toplu taşıma yok. şehrin ortasındaki kilisenin önünden yaklaşık yarım saatte bir kalkan hop-on hop-off otobüsleri mevcut. bu otobüslerle vinales'in çevresindeki ana spotları vakit kaybetmeden görebilirsiniz. özellikle mural de la prehistoria görülmeye değer.

    ev sahibinizin size sunacağı turlardan hoşunuza gidebilecek birkaçını deneyebilirsiniz. özellikle at sırtında gidebileceğiniz içinde puro yaprağı yetiştirilen tarlalarının da olduğu doğa turu en güzeli. size puro yapraklarının nasıl yetiştirilip toplandığını ve puro haline getirildiğini uygulamalı olarak gösteriyorlar. tek olayı size satmak isteyecekleri kendi tarla mahsülleri olduğunu söyledikleri purolardan almamanız. çünkü aynı purolar kasabanın merkezinde daha ucuza satılıyor. sadece birkaç dolar tip bırakıp geçin. bu tur yaklaşık 3 saat sürüyor ve geneli at üzerinde geçtiği için oldukça yorucu.

    son bir şey daha, eğer bu kasabaya yolunuz düşerse, mogote cafe'nin üst katında vinales ovasına doğru pina coladanızı içerken gözlerinizi kapatıp dünyadan soyutlanmayı unutmayın.
hesabın var mı? giriş yap