4 entry daha
  • richard dawkins ile girdigi munazarada (ateist ve richard dawkins hayrani sayilabilecek biri olarak) rezil olmasi konusuna pek katilmiyorum.

    soz konusu video'yu youtube'dan izlemistim ve izledigim video richard dawkins hayrani bir sayfa tarafindan konulmustu, acik konusmak gerekirse bazi argumanlarini oldukca mantikli buldum, bu nedenle olacak ki, her zaman oldukca kibar konusan ve duzgun bir usluba sahip olan richard dawkins kendisine nasil oluyor da peygamberin ucan bir at ile tanri'yi gormeye gittigine inandigini sordu.

    evet bu mitolojik bir hikaye ve buyuk ihtimal sayin mehdi hasan'da bunun nuh'un gemisi gibi bir hikaye oldugunun farkinda ama televizyonda karsisina iki secenek sunuldu, ya bunu reddedecekti ya da inandigini soyleyecekti ve kendisini ikinci secenegi secti.

    boyle bir soru sormak richard dawkins icin gerekli degildi, kendisi cok daha duzgun mantikli argumanlar kullaniyordu ve buna devam edebilirdi ama o oldurucu vurus yapacak bir sey soylemeyi secti ve bu iki grup arasinda olusabilecek bir diyaloga engel oldu.

    ornegin richard dawkins ingiliz monarsisini savunuyor, bu konuda ciddi bir tartisma icerisinde olsa ve karsisindaki ona "sen nasil tudor'larin monarsisinin duzgun oldugunu dusunuyorsun" dese ne diyecek ? biliyor ki o tarihte cok fazla karsi cikilmasi gereken sey var ama genel olarak kendisi ingiliz monarsisinin artisinin eksisinden fazla oldugunu dusunuyor olacak ki bu grubu destekliyor. o zaman bu basit argumani soyleyen kisi icin "nasil da dawkins'i mat etti " diyelim.

    soz konusu video icin: https://www.youtube.com/watch?v=rrd-jlv82bi
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap