2 entry daha
  • önce yeni teklisi yaşlanıyoruz'u yayımladı. hemen ardından elektronik projesi squareplatz'la çıkageldi.

    velvele.net'ten bawer murmur'la tatlı bir söyleşi yapmış, güzel güzel anlatmış.

    "meydan demişken grubun isminden de konuşalım isterim. ingilizce ve almanca meydan kelimelerinin bir araya getirmişsiniz. benim bir hikayem var diye bağırıyor adeta grubun adı. nedir bu meydanla olan muhabbet? neden squareplatz’ın müziği için önemli?

    bizim meydan dediğimiz şeye ukraynacada da ‘maydan’ deniyormuş. ilk bu benzerlikten çıktı ortaya fikir. şehir meydanlarının hayatları, bakış açıları, geldikleri ve gittikleri yerler farklı olan birçok insanı bir araya getirebilme özelliği var. müzikte de var bu potansiyel. tabii bir de meydanlar insanların tutkularını, dertlerini, isyanlarını dile getirmek için toplandıkları alanlar. tarih yazımını etkileyen birçok ana tanıklık ediyorlar. gezi olayları, ukrayna’nın bağımsızlık meydanı ve onur yürüyüşleri gibi. o yüzden meydan kelimesinin şarkılarımızın dili olan ingilizcesi ile yaşadığımız yerin dili olan almancasını birleştirerek böyle bir kelime türettik.

    o meydan kimlerin meydanı peki?

    hepimizin meydanı. ama en önemlisi de hikayelerini çok fazla duymadıklarımızın. varlıkları görmezden gelinmek istenenlerin. farklı dillerin, dinlerin, cinsel yönelimlerin, cinsiyetlerin, cinsiyetsizlerin, azınlıkların, çoğunlukların, hiçbir tarafa kendini ait hissetmeyenlerin. salgın olmasaydı temmuz’da münih meydanında onur haftası etkinlikleri kapsamında sahne alacaktık ve bu şarkıların lansmanını yapacaktık. şimdilik iptal. ama meydanlara dökülebildiğimiz zamanlar tekrar geldiğinde, bu şarkıları hep beraber bangır bangır söyleyip, dans etmek istiyoruz. "

    geçse de yolumuz orta yaş krizlerinden, meydanlara çıkar sokaklar
hesabın var mı? giriş yap