7 entry daha
  • dolap.com kullanan biri olarak birkaç şey yazmak istiyorum.
    satıcının iade kabul ediyorum/etmiyorum demesinin hiçbir anlamı yoktur. ürün anlatıldığı gibi değilse alıcı iade ister. satıcı kabul ederse ne ala. etmezse dolap ürün fotoğrafı ister veya incelemek için ürünü ister. inceleme sonucunda anlatıldığı gibi olmayan ürünün iadesini gerçekleştirir. anlatıldığı gibiyse de iadeyi gerçekleştirmez. birkaç iade işlemim böyle gerçekleşti. yani benim profilimde de iade kabul etmiyorum yazılı olsa da ürünüm anlatıldığı gibi çıkmazsa seve seve iade kabul etmek zorunda kalıyorum, işin özü bu.
    alıcı veya satıcının telefon numarası sistemde yoktur denmiş. vardır. alım sonrası kargo bilgilerinde karşı tarafın telefonu görünür hale gelir. ben de sattığım bir ürünle ilgili alıcıyla whatsapp üzerinden mesajlaşmıştım.
    etiketli ve sıfır ürün satışı vardır. 2. el uygulaması diye anılsa da; ürünün numarasının uymaması, hediye gelen ürünün beğenilmemesi gibi durumlarda insanlar "yeni etiketli" ibaresiyle sıfır ürün satmaktadır. bunun dışında "yeni" veya "az kullanılmış" gibi seçenekler de vardır. bu örnekte satıcının yeni etiketli yerine az kullanılmış seçeneğini işaretlemesi gerekirdi. kendince uyanıklık yapmış.
    yazar arkadaşın ürünü dolap.com'a kargolayıp inceleme sonucunu beklemek dışında maalesef bir seçeneği yok şu aşamada. biraz riskli bir alışveriş yöntemi bu sebeple çok büyük meblağlarda alışverişi önermiyorum.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap