• bu entry ile dünden beri o kadar çok mesaj aldımki sözlük cehaleti karşısısında yeniden yeniden şoka uğradım.

    sevgili arkadaşlar. öncelikler erkekler olarak kadınlar hakkında bırakın kadınlar konuşsun!!! yazıkçünkü sizler erasmusa giden bir kadının asıl amacını sorguladığınız kadar aşık olacağı kişiyi neden düzgün seçmemiş diye bir kurbanı suçlamış oluyorsunuz. başlık sahibinin yeniden yeniden düzenlediği entarisindeki bu söylemleri destekleyen arkadaşlar mesaj kutumdaydı dün sabahtan gece 2.00’ye dek. bakın bir çoğunuzun kendi söylemlerinde ve bakış açılarında haklı olduğunu ancak durumu eksik kavradığını düşünüyorum. siz bir kurbanın seçimlerini sorguladığınız zaman ‘biz sokakta görsek yolumuzu değiştiririz o neden o tiple birlikte olmuş’ dediğinizde yaptığınız tek şey ‘su testisi su yolunda kırılır’, ‘o saatte orada ne işi varmış’ gibi söylemlere dayanak tabanı yaratmak. yani başlık sahibinin eril dil hakim entrylerine bakmaksızın gelip şurda bana duyar kasıyorsun diyen bile oldu. ha canım bak şurdan...

    ilişkinin kendi özelindeki paradigmalardan habersizce kadınlar para, güç beğeniyor gidip böyle tipleri buluyor yazanlar dahi oldu. işte iş bu entari, yukarıdaki entarinin ne kadar tehlikeli düşüncelere dayanak oluşturabildiğini öğrenmeniz için yazıldı. 'kadınlar suçlanmamış. bu tipleri tercih eden kadınlarla ilgili bir tespit yapılmış. tamamen yanlış anlamışsınız. aslında orada arkadaş haklı kadın neden bu tipi seçmiş kadınlarımıza insan tanıması öğretilmeli, bu entaride kadınlar hakkında tespit var suçlamak yok' vesaire vesaire denmiş.

    işte bende onu diyorum kardeşim kadınlar hakkında tespit yapmayı bırakıp kendi diliniz ve davranışlarınız hakkında analiz yapmaya başlasanız mı artık? bir erkeğin şiddet göstermesi için illa bu katilinki gibi görünür silahı olmak zorunda değil, belki bir çoğunuz psikolojik şiddet uyguladınız birlikte oldugunuz kadınlara bunu da bilmiyorum o yüzden şimdi size bir ilişkinin paradigmalarının afaki olarak neler olabileceğini dışarıdan 3. bir kişinin bu konu hakkında yapacağı herhangi bir yorumun ne kadar kısır olduğunu, özgür irade dediğiniz şeyin bilinçdışı kodlarımız olduğunu falan anlatacağım. gerçekten eğitilmezsiniz ama bilin bakalım bende ne yok? vazgeçmek. bir de savunduğunuz entarinin sahibinin diğer entrylerini okuyup aslında bakış açısında kızlar hep paralı erkeği seviyor efendiye bakmıyorlar yeaa diyecek kadar da kadınları genelleyen, kategorize eden bir bakış açısının ürünü olduğunu göremeyecek kadar saftirik olmanız beni üzdüğü için anlatıcam size bunları.

    iş bu entari gün içerisinde düzenlenecek ve tek tek anlatılacaktır. mesaj kutumu rahat bırakırsanız sevinirim. gelen mesajlar yine kadınları suçlayan, yargılayan, kategorize eden mesajlar çünkü. bi salın artık kadınları yahu kendimiz ne hata yapıyoruz ülkede neden kadınlar öldürülüyor, şiddet dilde başlıyormuş sözlük erkekleri olarak dikkatli olalım ne yapabiliriz diyeceğinize, beyninizdeki eril düşüncelerin aynası mesajlar atıyorsunuz. erkekler olarak kadına şiddetin önüne geçmek için kendimizde neleri değiştirebiliriz , sözlükte nasıl farkındalık yaratabiliriz diyeceğinize kadınların tercihlerini sorgulamak ha? ok koçum. entrylerinizin yarısı kadınlarla ilgili yargılar içeriyor. diyeceğim o ki erkekler artık yerini bilsin! kadınların seçimlerini sorgulayacağınıza kendi bakış açılarınızı sorgulayın.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap