5547 entry daha
  • yetti amk bu sığırların dünyadan bihaber yaşaması.

    amına koyim şu herkese bedava sağlık sigortasının yapılıp yapılmamasının abd devleti ile bi sikim alakası yok. adamlar bunu yapmaya çalıştığında halk istemiyor. "amına kodumun bi oturuşta 20 tane milk shake gömen, 8 katlı burgeri midesine indiren herifin bakımını ben üstlenmek istemiyorum amına koyim" diyor adamlar. bu kadar basit. kapiş? cehaletiniz üzerinden bir ülkeye saldırmayı bırakın amk. siktirin gidin obamacare ile sizin istediğinizi yapmaya çalıştıklarında ülkenin yarısının buna karşı olduğunu öğrenin. siktir edin, amerikalılar, sizin onları düşündüğünüz kadar kendilerini düşünmüyorlar yani. bazı eyaletlerde metronun genişlemesini istemiyor adamlar. napsınlar "yok kardeşim, ben senin verdiğin paraya çöküp illa yapacağım" mı desin? abd'nin ruhuna aykırı amk bu.

    sabah akşam türkiye'deki almanya'daki vergilerden şikayet edip sonra kalkıp "devlet niye bedava sağlık imkanı sunmuyor" demek, gerizekalılıktan başka bir şey değildir. o bedava hizmet senden vergi olarak çıkmayacak mı? çıkacak.

    homeless konusuna gelince de. ya burnunuzu ülkenizden çıkarmamışsınızdır, ya da sırf konuşmak için konuşuyorsunuzdur. avrupa'nın her yerinde bu homelesslar var. bazı ülkelerin homelessı entelektüel birikim olarak buranın ortalama vatandaşını donunda sallar mesela. ama adam homeless olmayı seçiyor.

    ayrıca o kadar homelesslıktan yakınılan amerika'da homeless sayısı 2018 sayılarına göre 560bin amk. bunların sadece 200bininin shelter gibi bir barınağı yok. binde bir oran bile değil yani.

    aha şu istatistiğe bakın. millet homeless homeless geberiyor diye tutturduğunuz ülkedeki homeless oranı, avrupa'nın oranının çok daha altında. medeniyet beeee, devlet beee dediğimiz isveç, hollanda, almanya gibi ülkelerin altında. hatta bazılarının yarısından az. ki bunların hepsinden daha kalabalık ve madde bağımlılığı açısından daha sorunlu bir halkı olmasına rağmen bu istatistiklerde.

    bir ülkenin daha ne olduğunu bilmiyorsunuz, öyledir de böyledir sallıyorsunuz. yalancıyı sikmiyorlar ne de olsa. bir ülkeye söverken argümanlarınız sağlam olsun. verdiğiniz örneklerle karşılaştırdığınız ülkelerdeki sayılar tam tersini söyleyince, gülünç oluyorsunuz.
7586 entry daha
hesabın var mı? giriş yap