70 entry daha
  • eski türkiye'de; yolsuzluk vardı, hırsız siyasetçiler vardı, feodal düzen vardı, ahlaksız esnaflar vardı, karaborsacılık vardı, torpil vardı, adam kayırma vardı, din sömürüsü vardı, yalan vardı, dolan vardı, fakirlik vardı, sefalet vardı, türlü yalan ve dolanla gariban halkın kanını emen kodamanlar vardı.
    evet, bunların hepsi vardı ama eski türkiye'de; kemal sunal vardı, şener şen vardı, tarık akan vardı, ilyas salman vardı, aziz nesin vardı, ferhan şensoy vardı, levent kırca vardı, kazım koyuncu ve daha birçok adını hatırlayamadığımız; yolsuzluklara, hırsızlıklara, din sömürüsüne, rantçı siyasilere karşı gerek mizahıyla, gerek kalemiyle, gerek sesiyle, gerek sanatıyla mücadele eden ve halkın hakkını arayan, sesini çıkaran onlarca hatta yüzlerce gerçek sanatçı vardı.

    yeni türkiye'de ise yukarıda saydığım her şey hatta daha fazlası olmasına karşılık, bırak bunlara karşı halkın yanında yer almayı 30 milyon tl'lik cumhurbaşkanlığı konserlerindan pastasından pay kapmak için birbiriyle yarışan sanatçı(!) görünümlü şeyler var.

    en dramatik fark şu olsa gerek; eski türkiye'de zübük diye bir film çekilebiliyorken yeni türkiye'de korkudan bu film televizyonlarda bile gösterilemiyor. bırak filmi yayınlamayı korkudan filmi restore bile edemiyorlar, sanki böyle bir film hiç çekilmemiş gibi.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap