4 entry daha
  • kel dağ.

    hikaye babamdan, buradan da saygılar sunarım kendisine, ellerinden öperim.

    "sene 1971. yayladağ ilçesine bağlı kayapınar tk.k.lığı yapıyorum. tahmini olarak da beş-altı km. mesafede keldağ karakolum var. karakola çok sarp bir patika yolla yaya olarak bir saat de zor çıkardık.

    aklımda kaldığı kadarıyla anlatayım. fikret oktay(sonradan jangenkom oldu) komutan ve heyeti denetleme için gelmişti. kendisine ve yanında bulunan bir kaç subay ve diğer rütbeliye at bulduk ve karakola tırmanmaya başladık.tahmin edeceğiniz gibi ben onlara yaya olarak eşlik ediyordum.

    küçük bir anekdot: yolda yüzü düştü, ama anlamıştım, "ya birisine kızacak yada bu adam bir şeye bozuldu veya üzüldü" demiştim içimden.

    karakola çıktığımızda sayın komutan önce attan indi keldağ'dan etrafa seyretti ve derin bi iç çekerek bi anda ''ben bu karakolun nesine denetleyeceğim, bu kahraman subay ve askerlerimiz bayrağımızı bu keldağın tepesinde dalgalandırsınlar yeter'' dedi ve geri döndü."

    saygıdeğer komutanımı bende burada anıyorum.

    işte vatan bu vatan evlatları için vatan oluyor. vatanın en ücra köşesinde en uçsuz bucaksız yerlerde görev yapan tüm askerlere selam olsun. babamdan her bir anı dinlediğimde, boğazımda düğüm düğüm bir şeyler beliriyor. yutkunamıyorum...
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap