• ön edit: bugün tam 2 ay oldu. her aradığımda ilgili departmanlar en kısa zamanda dönüş yapacaktır diye bilgi veriliyor ancak ilgili departmanlar homeoffice adı altında bodrumda güneşleniyor sanırım. artık son olarak trumptowers'a giderek pankart açacağım sanırım. show haberi de çağırmayı düşünüyorum. bu durumu yaptığımda söz burada videosunu yayınlayacağım.

    öncelikle bir gün böyle bir başlık açacağım hiç aklıma hiç gelmezdi. hepsibuaradayı kurumsal bir şirket zannederek alışveriş yaparsanız başınıza neler gelebileceğini kısaca anlatmak istiyorum.

    25/01/2020 tarihinde piyasa fiyatlarından bir miktar daha pahalı olduğu halde satıcının hepsibuarada olmasına güvendiğim için lg marka 65 inç bir televizyon aldım. lg servis geldi ve gündüz ışığında kurulum yapıp gittiği için televizyondaki sorunu ilk anda fark edemedim. ilk günden beri devam eden ışık sızması sorunu günden güne artmaya başladı ve servise başvurdum. lg, tv'nin arızalı olduğunu ve değişmesi gerektiğini kabul ederek ürünü aldı ve bana bir değişim raporu verdi; bunu hepsiburadaya ileterek yeni cihaz alabileceğimi belirterek gtti. buraya kadar herşey normal gidiyor.

    sıra hepsiburada'ya geldi ve süreç tam da burada başladı.
    hepsiburada raporun sisteme yüklenmesinden sonra yaklaşık 50den fazla arama, defalarca mesaj ve mail sonucunda hala 'size geri dönüş yapacağız'dan başka bir çözüm üretmedi ve asla geri dönmedi. bu arada konuştuğum her temsilciye bütün bu süreci tekrar tekrar anlatmak zorunda olduğumu da belirteyim.
    sonuç olarak 55 gündür ne televizyonum var, ne de bunu umursayan herhangi bir kimse. hem 8bin tl param gitti hem televizyonum. ekte konu ile ilgili raporumu ve faturamı ekliyorum. bu rezaletin nasıl biteceğini çok merak ediyorum.
    edit1: linkler değiştirildi.
    siparişimin görseli:
    https://imgyukle.com/i/cbn4jm
    değişim formu:
    https://imgyukle.com/i/cby1os
    televizyonun hali de buydu:
    https://imgyukle.com/i/cbyzrb
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap