17 entry daha
  • --- spoiler ---

    ursula le guin başından beri seriyi altı kitap olarak mı planladı yoksa ilk üç kitabı yazdıktan sonra son üç kitabı yazma gerekliliği mi hisetti bilmiyorum. fakat iyi ki de son üç kitabı da yazmış. aksi halde hem tadı damağımızda kalır hem de yarattığı dünyayı yeterince özümsemeyezdik. başlangıçta konuların ilerleyiş hızını biraz yadırgasam da(sanırım son zamanlarda çok fazla klasik ve akademik eser okumamdan kaynaklı) bir yerden sonra kabullendim ve özümsedim. son üç kitap ile gönlümü aldı ursula le guin.
    çoğu okur tarafından serinin ana karakteri ged olarak benimsense de tenar'ın asla ondan geri kalır bir yanı olduğunu düşünmüyorum. gerek ged'in gerekse tenar'ın serinin başındaki olgunlaşmamış karakterlerinin serinin sonuna doğru gösterdiği gelişim mutluluk verici. belki bir miktar aynı olgunlaşmayı kendi geçmişimde görmem belki bir miktar da halen görüyor olmam bunda etkili oldu. ne de olsa ursula kendinin 31 yaşında büyüdüğe kanaat getirmişken benim de sanırım gidilecek biraz daha yolum var.
    gelecekte geriye dönüp baktığımda "iyi ki okumuşum" diyeceğim bir seri olacağından eminim. aynı harry potter'da, the dark tower'da ve yüzüklerin efendisi'nde olduğu gibi...
    --- spoiler ---
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap