10 entry daha
  • korona, hayallerime bulaşmadan önce 3 aylık bir yurt dışı planlaması yapıyordum. dil eğitimini araç olarak kullanıp seyahat edecektim. on yıl kadar önce iki arkadaşım academix aracılığıyla yurt dışına çıktıkları için kendilerini tercih ettim.

    okul, şehir süreci, vize ve hatta korona sonrası vize iptal süreçlerine kadar çok yardımcı oldular. kurumun genel yapısı mı yoksa ben mi danışman açısından şanslıydım bilemiyorum. gidemediğim için yurt dışındayken sağladıkları destekleri aktaramıyorum. ama firma aracılığıyla gitmeyi düşünenlere kadıköy şubesi, deniz hanım’ı öneririm.

    yıllar sonra edit: pandemi sebebiyle dil kursuna gitmeyince bir şekilde londra hayalleri yakamı bırakmadı. an itibariyle master’dan bildiyorum, her sorumun yanıtını şeffaflıkla aldığım, iletişim yönünden hiç zorluk yaşamadığım bir danışmanlık aldım. altta reklam yazan deliyi de şimdi gördüm. ekşi’de reklamını yaptığım tek şey kendi sitem olur. ona da entrylerimden kolaylıkla ulaşıp londra ve diğer yazılarımı okuyabilirsiniz.* benimkisi tamamen şikayeti dile getirdiğimiz kadar güzel şeyleri de belirtme arzusu. iyi hizmet aldığım bir hekime, satış temsilcisine gidince de kuruma özellikle mail atar teşekkürlerimi iletirim.

    bu arada danışmanlık ücreti konusunu sordum, çünkü ben hiçbir ücret ödememiştim. gidenlerin danışmanlık aracılığıyla gidip okula başlamayıp iltica gibi yöntemlere başvurmaya çalışmaları sebebiyle okuldan “eğitimine başlama teyidi” gelene kadar depozito aldıkları, sonra iade edildiği iletildi. bu süreçler güncellenebilir, entryler eskiyor, kendiniz aracı ile görüşüp netleşirsiniz.

    son bilgi olarak aracılar size “al sana master ve vize” diye sunmaz, istese de sunamaz zaten. fikir ve yönlendirmeler yapıp, okul başvuru süreçlerinizi kolaylaştırır. aklınızdaki soruları giderir. ielts’i almak, seçeceğiniz okulları/bölümleri çıkarmak, vize evraklarınızı derlemek zaten aracının yapabileceği şeyler değil. beklentinizi mantık çerçevesinde tutarsanız ve benim gibi çalışan vakti olmayan ya da başvuru takibi gibi süreçlere üşenen biriyseniz aracıyla işiniz çok daha kolay ve sağlıklı ilerler.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap