20 entry daha
  • #89970046

    davalarla ilgili örnekleri çoğaltayım istedim.

    örnek4. 2 yaşında çocuk ranzadan düşer. avuç içi dış kısımdan 4 cmlik kesi olmuştur. çocuğa acil serviste dikiş atılır. aile bir film çekseydik sadece dikiş mi atılacak diye ortalığı velveleye verir. aile 3 gün sonra pansumana aynı acile getirir. 15 gün sonra dikişlerin açılması ve elindeki ağrı geçmedi diye ortopediye götürülür. 19 gün sonra elindeki ağrı hala geçmedi diye aynı acile getirilir. babası bir film çekelim diye baskı yapar, onun üzerine mauyenesi yapıldıktan sonra bir de filme bakılır. kemik patoloji yok denip, plastik cerrahi önerisi verilir.

    1 ay sonra ildeki üniversite hastanesine başvurur. başvurduğu hastanede mr çekilerek 5.parmak flexör tendonu kesisi tanısı konulur.

    ankarada devlet hastanesinde opere olur. daha sonraki muayenelerinde %10 ekstansiyon kusuru bulunur.

    4 doktora birden 47 bin tllik maddi manevi tazminat davası açılır.

    davada bilirkişi 2 yaşındaki çocukda tendon kesisi muayeneyle anlaşılamayabilir der. ayrıca %10luk extansiyon kusuru fonksiyon kaybı olarak görülmediği için dava iptal edilir.

    sonuç4. bariz olmayan tanı atlamak malpraktis değil. morbidite yoksa malpraktis düşer.

    örnek5. 3 yaşındaki çocuk acile getirilir. acilde o gün sabahtan beri benim tarafımdan 250. muayene edilen çocuğun şikayeti gribal enfeksiyon. muayene yapılır. üst solunum yolu enfeksiyonu tanısı konulur. reçete ile eve gönderilir. 2 gün sonra acile getirilir. zatürre olmuştur. yatırılır. serviste tansiyon düşer. bilinç kapanır. yoğun bakımda 1 gün sonra pnömosepsisten ölür.

    aile şikayetçi olur. öngörülemeyen bir durum oluşmuştur. doktor uygun ilgiyi göstermiştir. dava açılmasına izin verilmedi kararı çıkar.

    sonuç5. böyle üzücü bir durum olmasına rağmen. doktor suçsuz olabilir. çünkü doktor allah değildir.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap