12 entry daha
  • kısaca malpraktisle komplikasyon ayrımı göstereyim.
    örnek1a:
    hastanın dişi çekilir, beyin enfeksiyonu gelişir hasta felç kalır.= komplikasyon. dava açarsınız dava bir yerlerde kapanır.
    örnek1b:
    hastanın a dişi çekilmelidir, b dişi çekilmiştir. beyin enfeksiyonu gelişir. hasta kurtarılır. =malpraktisdir. dava açarsınız. kanıtlanırsa bir miktar tazminata hak kazandınız.
    sonuç 1:
    gördüğünüz üzere ölmesi gerekmez. malpraktis sonuçla direk ilgili değildir.
    örnek2a:
    hastanın beyininde pıhtı var. tanı geç kondu, ya da konmadı hasta öldü. = komplikasyon. dava açılır, dosyalara bakılır. bariz bir eksik ve ya yanlış uygulama varsa ya küçük bir tazminat ya da ceza ile olay kapanır; yoksa da dosya hiç soruşturulmaz.
    örnek2b:
    yukarıdaki hastanın aynı semptomları ile geldi. doktorumuz daha önce karşılaştığından, beyninde pıhtı var diye düşündü. pıhtı açıcı verdi. bu sefer beyni kanayarak öldü.= malpraktis. olay ilk bakışta yine komplikasyon gibi görünüyor. ancak bu sefer hastanın beynine pıhtı atmamış. meğer bonzai etkisindeymiş. yanlış tanı konmuş ve pıhtı açıcı verildiği için ölmüş. dava açılıp bu şekilde olduğu kanıtlanırsa yine yüklü bir miktar tazminat alınabilir.

    sonuç2:
    tazminat almak için olayda hatalı işlem yapılmış mı?

    örnek3a:
    hastanın sol dizi ağrıyor. sağ dize protez takılıyor = malpraktis.

    örnek 3b:
    hastanın sol dizi ağrıyor.sol dize protez takılıyor. ağrı geçmiyor.= komplikasyon.

    sonuç3:
    malpraktis için hata lazım. atlamak, gecikmek malpraktis değildir. hekim allah değildir. her şeyi bilmeyebilir, tanı atlayabilir.

    edit: herhangi bir hata veya kusur görülürse veya insanları yanlış yönlendirdiğimi düşünen olursa; lütfen özelden veya bir şekilde bana ulaşsın. düzeltelim teşekkürler.

    edit2: sonuç 3'e umutsuz is adamlari'ndan itiraz geldi. itirazı "atlamak veya gecikmek eğer nedensellik bağı kurulursa malpraktis kabul edilebilir." şeklinde. dolayısıyla ben de bir düzeltme yapmalıyım. burda bahsetmek istediğim şu idi: yeterli bir hekimin, yeterli ilgi ve özeni göstermesine rağmen yaşanan bir atlama, gecikme malpraktise sebep olmaz.
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap