3 entry daha
  • dün gram altın basliginda da yazdigim gibi berat albayrak aciklamalarindan sonra dolar kurunda teslimiyet kabul edilmiş. matematiksel ve bilimsel gerceklik hükümet tarafindan bir kez daha kanıtlanmistir.

    barajdaki çatlagı sakiz ile kapatmaktan tutunda sayisiz örnekle kuru sabit tutmanin ne kadar sacma oldugunu daha onceki entrylerimde anlattim. hatta , bozuk muslugu tamir etmek yerine , akan suyu balona doldurldugunu ve evet cok kisa vadede bunun cozum oldugunu ama muslugu tamir etmediginiz sürece balon maliyetinin bile sizi yoracagini anlattim.

    şuan ne oldu. su hala akıyor. biz yine muslugu tamir etme yollarini aramiyoruz. birisi cikip diyor ki " su sizin icin neden bu kadar önemli" yahu adama sormazlar mi senin icin onemsizse neden 2 aydir aptalca yontemlerle ugrasiyorsun. madem oyle biraksaydın.

    yarın da köpek baligi uzerinden anlaticam. neyse, gelelim dolar kuruna.

    öncelikle merkez bankasinin dolar uzerindeki baskisi devam ediyor. suan kademeli olarak artirim politikasi izleniyor. bu da belirli ölcüde fiyat istikrari saglamak, fiyatlarin olabildigince yatay olarak artmasini saglamak. bunun icin de ortalama sanirim %1.2 ile %0.5 arasi. yani ortalama cuma gunleri haric 7 kurus civarinda yukari gidecektir. ( faiz , haber akisi gibi konulardan bagimsiz).

    14 agustos 2020 itibariyle kapanisi 7.36 civarinda yapmasi cok olasidir. cuma gunleri haftanin son islem gunu olmasi nedeniyle dovizin artisi sınırlı kalabiliyor.

    yukaridaki bilgiler ışığınd agustos ayının son gunlerini 7.58 civarinda kapatacaktir. bu da bana gore iyi bir senaryo. çunku dolar endkesli suan 93 bin civarinda. yani dolar suanda diger para birimlerine gofe gucsuz. soyle soyleyim 2 ay önce 1000 euroya 1060 dolar alabiliyorken. suan 1000 euroya 1180 dolar alabiliyorsunuz.

    dolarin guclenecegi gunler cok uzak degil. iste o zaman bu kurun önünde cok daha hizli yukselmemek icin bir engel kalmayacak. her ay gunluk 1 kurus artacak deseniz kasim ayina kadar ortalama 50 gün var . ( iş günü) ee , kasım ayinin basinda baskanlik secimleri var. trump gelirse sıkınti, joe bidon gelirse daha büyük sıkıntı. yani abd secimlerini dikkate almadigimizda bile dolar 7.75 e kasım ayinin basinda gidiyor.
    daha aralik var . gerisini siz dusunun. iyimser olarak beklentim 7.85, objektif beklentim de 8.30.

    hep beraber görecegiz. bu entryde burda dursun!
109 entry daha
hesabın var mı? giriş yap