• son yıllarda ülkemizde hızlı bir artış gösteren gerizekalılığın sosyal, ekonomik ve psikolojik sebepleridir.

    insanlar artık okuduğunu anlayamıyor. en basit bir cümleyi bile idrak etmekte zorlanıyor. birbirleriyle iletişimi zaten sorunlu. bu nedenle dengesizlik gittikçe artıyor. konuşulan kişi ya aval aval suratına bakıyor ya da bambaşka manalarla karşılık veriyor.

    sosyal açıdan; insanlar son on yılda olabildiğince kutuplaştırıldı. kimsenin kimseye güveni yok. siyasi, dini ve kültürel ayrışmanın zirvesini yaşayan toplumda artık ağızdan çıkan her söz fişlenme, raporlanma, ispiyonlanma nedeni olabiliyor. kardeş kardeşi şikayet ediyor. bu da, insanlar arası etkileşimi olumsuz yönde etkiliyor.

    ekonomik açıdan; insanlar artık yeterli beslenemiyor. beyni besleyen gıdalardan uzaklaşınca anlama kıtlığı ortaya çıkıyor. vücut zaten hantallaşıyor. etrafta zombi gibi dolanan varlıklar haline geliniyor. öte yandan, kültürel faaliyetler en aza indirgenmiş durumda. cepte para olmayınca tiyatro, sinema gibi etkinliklere katılım düşüşte. beynin fonksiyonlarını artırıcı, analiz ve hayal yeteneğini güçlendirici etkenler en az seviyede.

    psikolojik açıdan; kin, hırs, çekememezlik, kıskançlık, hasetlik gibi konular eskiye göre daha fazla ortaya çıkmış durumda. bu da kısa yoldan kazanç, başkasının kuyusunu kazma, sahtekarlığın inceliklerini bulma gibi yollar oluşturduğu için normal seviyede insan ilişkisi gerçekleştirilemiyor. eldeki telefonlara yoğunlaşmış bir toplum olarak birbirlerine hava atıp, dünyanın en mutlu insanı imajı oluşturma çabası ruhen çürümeyi beraberinde getiriyor. bu durum doğrudan psikolojiyi bozan bir etkene sahip. herkes gerizekalılığının farkında olmadan gerizekalıca bir yaşam sürmeye devam ediyor.

    böylesi bir topluma çoban olma iddiasındaki yöneticiler de ne zaman bayrak sallasa, iki ayet okusa peşlerinden hipnozlanmış milyonları sürükleyebiliyorlar.

    örneğin bakınız:link
2892 entry daha
hesabın var mı? giriş yap