6 entry daha
  • doğru açıklama.

    hatta şu anda bile binlerce insan, coronavirüs'ten değil, pandeminin sebep olduğu sağlık sistemindeki sorunlardan dolayı ölüyor.

    boşuna değil, ölüm istatistiklerinde gözlenen abartılı artışlar.

    evlerimize kapanıyoruz ve ister istemez her kafese kapatılan hayvan gibi hareketliliğimiz azalıyor, kötü besleniyor, kilo alıyor, saldırganlaşıyoruz.

    tabi tüm bunların kalp ve ruh sağlığımız üzerine etkileri var.

    şu dönemde kalp krizi geçirmek, kanser kemoterapisi görmek, hayır tüm bunları geçtim bir basit ameliyat, hatta diş tedavisi bile geçmişte olmadığı türden riskler içeriyor.

    doğal olarak, pandeminin yarattığı ciddi bir sağlık sistemi krizi ile karşı karşıyayız.

    futbolcu, manken, imam ve politikacılara kazandırdığımız paranın onda biri kadar sağlık sistemlerine para ayırmaya karar verirsek, tüm bu sorunların üstesinden gelebiliriz.

    ama yok futbolcu ve mankenler çok para kazanmaya devam etsin diyorsanız.

    ne yazık ki milyonlar ölmeye devam edecek.

    ***

    size bir de bedavadan amme hizmeti. ekşi yazarlarının iq'larını yazdıkları tek kelimeden tanıma rehberi

    1) vahşi kapitalizm, emperyalik dünya düzeni, büyük resim, soros çocukları, neoliboş kelimelerini kullanıyorsa, iq'su 100 ve altıdır.

    2) coronavirüs safsatası, bak maske takmadım bana bir şey olmadı, aşıları üçüncü dünya ülkelerinin vatandaşları üzerinde deniyorlar vs gibi zırvalar mevcutsa, iq skoru 90 ve altındadır.

    3) maske takmak bir işe yaramaz, belarus ve brezilya devlet başkanları gibi coronavirüs nerede ben görmüyorum gibi laflar ediyorsa iq skoru 80 ve altı.

    4) çipli aşılardan bahsedip, aşı olmayın, aşılarla gizli emellerini gerçekleştirecekler falan diyorsa, ileri düzey primat zekası: 70 ve altı.

    5) ve geldik en favori zeka düzeyine. ateş ölçeri alnıma tutmayın, hipotalamusumu bozmayın gibi muazzam vecizelerle geliyorsa, sıradan bir şempanze ile yarışan zeka düzeyi: iq skoru 60 ve altı.
109 entry daha
hesabın var mı? giriş yap