6 entry daha
  • yorede anlatilan soyle de bir hikayesi vardir:

    bozdag hemen karsisindaki kiz dagi'na asik olur. o kiz dagi ki cam ve mese palamudundan saclari ile ne daglari ne vadileri kendine asik etmistir; ancak gelin gorun ki o da gonlunu bozdag'a kaptirmistir. aralarinda gidip gelen bulutlar sevismelerini, bayirlarindan kopan cicek kokulari ise koklasmalarini saglar bu iki asigin...asklari bolgede dillere destan olur.

    bir gun iki dagin arasindaki vadide buyuk bir sarsinti olur, agaclar devrilir, yollar yok olur: aralarinda yeni bir dag olusur, asiklarin birbirlerini gormesini, birbirlerine bulut ve cicek kokulari yollamalarini engelleyen bir dag...iki dag da bu durum karsisinda bunalima girer, o kadar ki kiz dagi uzuntuden saclarini yani agaclarini doker ve kel kalir - kiz dagi bugun bolgede "kel dag"olarak bilinmektedir.

    duruma katlanamayan bozdag bir gun o kadar kizar ki bagrindan kocaman bir kaya parcasi koparir ve aralarindaki dagin kafasina firlatir. buyuk kaya kutlesi aradaki dagi yok eder, yikar ve yerinde bir krater olusturur. bu krateri de kiz dagi'nin o gune kadar akmis olan gozyaslari doldurur ve bugunku golcuk golu olusur.

    iki asigin arasindaki buyuk ask, bulutlarla sevismeler, ciceklerle koklasmalar bugune kadar devam eder; ancak kiz dagi uzulmustur bir kere; ne olursa olsun saclari geri gelmez ve kel dag olarak kalir...
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap