5 entry daha
  • gereksiz karşılaştırma. zira her ikisi de kendi dönemlerinde büyük başarılar elde etmiş, sürüş stilleri, azimleri, yarış tutkularıyla izleyicilerinin gönlünü kazanmış, "efsane" olarak anılmayı hak etmiş, saygı duyulası pilotlardır. her ikisi de sadece birbirleriyle değil, başkalarıyla bile karşılaştırılamayacak kadar özeldir.

    ancak bu iki efsaneden bahsederken genellikle senna tarafının ağır bastığı görülür ki, aslında bunun en büyük nedeni senna'nın ölmüş olmasıdır. vaktiyle ona buna sataşması, sırf yol vermedi diye birisine yumruk atması*, şampiyonluk şansını devam ettirmek için rakibini yarış dışı bırakıp yarışa devam etmeye çalışması*, yine son yarışta* rakibini yarış dışı bırakıp şampiyon olmasıyla çok eleştirilen ayrton senna, erken gelen trajik ölümü nedeniyle birden "melek" ilan edilmiş, adeta bir mit haline gelmiştir. buna bir de formula 1'in türkiye'de yeni yeni popülerleşiyor olması nedeniyle, sadece schumacher'in karanlık yüzünün görülmesi eklenince senna tarafı hep ağır basmıştır.

    halbuki bunları ben değil, senna yapmıştır:
    http://www.youtube.com/watch?v=n8-qhxnulgk
    http://www.youtube.com/watch?v=lupmqkh954q

    ama ilginç bir şekilde, 1994 avustralya gp ve 1997 avrupa gp' de yaptıkları nedeniyle schumacher hep eleştirilirken, senna'nın yaptıkları ya unutulmuş, ya görmezden gelinmiş ya da senna'nın "çılgınlığı"na verilmiştir.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap