48 entry daha
  • denuvo başta olmak üzere, orjinal yazılımları koruyan, koruma programlarını etkisiz hale getiren, bir döngü içerisinde bırakan ya da sanal olarak, orjinal olduğunu düşündürten, crack scene gruplarından bir tanesidir.

    söz konusu olan cpy'nin ( codex vs de dahil ) geri dönüşü, deepweb'te zorunlu sebeplerden ötürü olduğu konuşulmaktadır. geçtiğimiz 8-10 ayda, özellikle denuvo korumasına ait oyunların kırılamaması sebebiyle cpy'nin, şirketlerle anlaştığı, kolluk kuvvetleri ile başlarının derde girdiği dedikodusu olsa da, cpy'ye yeni katılan, crack testleri yapan biri ya da birilerinin, crack testlerinden ve düzenlemelerinden sonra, ilgili dosyaları tekrar şifrelemediği ve şifrelenmemiş, kırılmış denuvo ile korunan oyunun piyasaya sürmesinden dolayı, denuvo için bu açığın yamalandığı birkaç yerde yazılmıştı. kaynak güvenilirdi de. bu oyun nfs heat oyunuydu.

    sorun şu ki, steam gibi platformlarda, steam korumaya sahip oyunlar, cpy, codex gibi gruplar tarafından çerez yermişcesine kırılırken, özellikle denuvo'ya sahip oyunların kırılamaması birçoklarının aklına birçok soru getirdi.

    geçtiğimiz 1-1.5 ay içinde empress grubu ( veya kişisi *) cpy, codex vb grupların, denuvo ve büyük şirketlerle anlaştığını, para aldıklarını bu yüzden oyunları kırmadıklarını bildiren bir yazı yazdı ve bunu ispatlamak için, eski denuvo sürümlerine sahip ama kırılmamış oyunları kırmaya başladı. bunu ilk başta planet zoo ile yaparak gösterdi. " ben buradayım ve bu işler sizin sandığınız kadar da zor değil. çünkü bilgim var ve denuvo oyunları en efektif bir biçimde kıracağım, kırmaya devam edeceğim. diğer crack ( scene) grupları, oyunların crackli versiyonların piyasaya düşmesini geciktirme için para alıyorlar ve bunun doğru olduğunu göstermiş oldum" şeklinde giriş yaptı.

    nitekim, ciddi olduğunu, daha önce ana oyunu kırılmış olan borderlands 3 oyununu bütün dlc'leri ile beraber kırarak yayımladı. mortal kombat 11, assassin's creed: odyssey'i ( diğer dlc'ler ile beraber tekrar kırarak ) kırarak gösterdi.

    ardından pek beklenmeyen bir şey oldu. cpy bir anda, aylardır kırılmayan oyunları mesela marvel's avengers, death stranding'i ve mafia definitive edition'ı kırarak malum yerlere bıraktı. bir açıklama da yaptı. bizim hakkımızda, adını belirtmediğimiz ama bildiğiniz bir grup, şirketlerden para aldığımızı iddia ediyor. bu yanlış bir düşüncedir. keyfine yaptığımız bir işi, bir süre yapmadık diye böyle bir iftiraya maruz kalmak üzücü. hala buradayız diyerek mesaj verdiler.

    asıl garip olan, nfs heat ile başlayan cracksiz aylar, empress'in 1-1.5 ay önce ortaya çıkıp, ben denuvoyu kırmaya başladım. yeni bir sürüme sahip denuvoyu kırma ortalama 2 hafta bile sürmez. eski sürümlerle çalışmaya başladım, ilk kıracağım oyunda bu olacak dedikten ve gerçekten kırdıktan sonra, cpy'nin geri dönmesi pek normal değil. yine söylenen o ki, empress grubunun ya da kişisinin, söylediklerine 100% güvenildiğinde, piyasaya yeni girmiş bir grup ya da kişi. böylelikle, aslında denuvo'nun 5 para etmediğini ve gerçekten de büyük crack gruplarının, büyük şirketlerden para alıp crackleri geciktirdiğini düşünmek mantıklı geliyor.

    tabi ki rekabet, yine yurdum oyuncularına yansıyor. çünkü, orjinal oyun fiyatları 800-1000'tl'ye yaklaşmış durumda. eğlenmek bile ülkede lüks haline gelince, yasal olmayan oyun sürümleri tercih ediliyor.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap