2180 entry daha
  • han sürpriz olarak evi gösterdiğinde inci'nin "aşkımm yhaaaaa" diyerek boynuna atlayacağını falan düşünmüştüm ama beni şaşırttı doğrusu, aferin. akıllanmaya başlamış. buradaki insanlara gerçekten şaşırıyorum. birlikte yaşayacağın eve karşındaki insanın senden habersiz, kendi kafasına göre karar vermesi normal bir şey mi? senden önce alınmıştır, burada yaşayacağız dersin anlarım ama bu bambaşka. bu bir sürpriz değil. han bu emrivaki davranışları hep yapıyor.

    bu kimlerde görülüyor biliyor musunuz? küçük yaşta babası ölmüş veya babası evden ayrılmış erkek çocuklarında. küçüklükten beri evin erkeği gözüyle görüldükleri için kimseye hesap vermedikleri ve tüm kararları kendi başlarına aldıkları için evlendiklerinde de eşlerine bir şey danışma gereği duymazlar. şimdi savunuluyor ama böyle kendi başına ev alan adamlar yarın öbür gün o evi, arabayı satacağı, ciddi bir karar alacağı zaman da eşlerine danışmazlar, kendi başına hareket ederler. düşünün, kesin çevrenizde böyle bir adam vardır.

    her şeyi kontrol eden adamlar ne sana evin içindeki eşyanın yerini değiştirmene izin verir ne de başka bir şeye. hatta genelde karşısındaki insanı ya aile çevresi ve arkadaşlarından uzaklaştırırlar ya da ailesi uzakta veya vefat etmiş insanları tercih ederler. çevresinde ne kadar az insan olursa karşısındakini yönetmesi o kadar kolaydır çünkü. belki o kadar uzak yerden ev alması da bunun göstergesi, uzaklaştırmak. belki ileride ailesiyle de arasını açıp tamamen kendine çekecek inci'yi.

    ayrıca inci'nin de her şeyden kuşkulanması ve her şeyin altında bir şey araması acayip sinir bozucu. tanımadan etmeden evlenirken sorun yok ama şimdi mi didiklemeye başladın? bu da ayrı bir ruh hastası. madem memnun değilsin boşan ya. bunları seviştiremeden boşatırsanız üzüleceğim, ama olsun.

    buradaki anne rolündeki hasibe ile kürk mantolu madonna'daki raif efendinin karısı mihriye'yi çok bağdaştırıyorum. baba karakteri ile de raif efendiyi. ikisi de zamanında bir kadını çok sevmiş fakat sonradan sevmedikleri bir kadınla evlenmişler. biz o romanda her şeyi raif efendinin gözünden gördük ama sevmediği kadınla yıllarca evli kalıp bir de ondan bilmem kaç tane çocuk yapan bir adam raif bey. varsan baksan maria ile yaşanan büyük aşk! ahh ne güzel, değil mi? değil efendim, değil işte. ikisi de takıntılı, anormal. tamam seversin de madem unutamadın, sırf evlenmek için evlenme o zaman. zorla mı? başka insanın başını neden yakıyorsun? bu dizi tam da öbür taraftan bir bakış açısı sağlıyor bize.

    buradaki anne karakteri de başlarda o kadar takıntılı değil bence. bu kadını da adamın ilgisiz ve sevgisizliği böyle bir ruh haline itmiş. hatta dizide ben olsam şöyle bir flashback yapardım. kadın evlendikten sonra adamın bu durumunu görüp baba evine dönmek istesin. kocası tarafından sevilmiyor ve istenmiyor çünkü. ailesi de kadını kabul etmesin ve tıpış tıpış kocasının evine dönmek zorunda kalsın. belki kamu spotu yerine geçer hem. tam türkiye gerçeği. sonradan kadın bu adamla evli kala kala böyle delirmiş olsun falan. güzel olurdu. böyle çok hikaye vardır bu ülkede.

    safiye'nin helvaları kaplara boşaltırken resmen totem yapması ve kapların yetmemesi beni baya güldürdü. bu tür takıntılar bir sürü insanda az da olsa vardır.

    edit: hay senin arnavutköy'üne inci ya. her şeyi batırıyorsun ve kendini haksız çıkartıyorsun. madem arnavutköy'ü çok beğeniyordun da neden bu sidikli apartmana taşındın, neden şimdi arnavutköy'e taşınmıyorsun demezler mi insana? şu düğün öncesi gelinlik şuradan, düğün burada, ev şurada olacak diye inatlaşan kadınlar gibi görünüyorsun. bu mevzu bir daha açılmasın rica ediyorum.
6563 entry daha
hesabın var mı? giriş yap