13 entry daha
  • remastered versiyonunu dün gece bitirdim, genel kalite bakımından ilk oyuna göre bir tık geride olduğunu düşünüyorum ama yine de gayet eğlenceli ve keyifliydi. george stobbart'ın yaran esprilerinden bir kesit:

    --- spoiler ---

    köydeki shaman'a hediye beğendirmeye çalışırken: "tanımadığımız insanlara hediye seçmek her zaman daha zor olmamış mıdır?"

    feda edilecekken, kalbinin tezcatlipoca için ayrılacağı söylenirken: "onunla sadece bir kaç kere akşam yemeği yemiştim."

    quaramonte'deki pearl'ün laf anlamaması üzerine: "bazen uzaya sinyal gönderip uzayılardan cevap gelmesini beklemenin, pearl'e laf anlatmaktan daha kolay olduğunu düşünüyorum."

    --- spoiler ---

    mekanlar arasında geçiş yaptığımızda veya bir gelişme olduğunda (mesela tezcatlipoca heykelini insanlara gösterdiğimizde) müziğin otomatikmen değişmesini çok sevdim. zaten ilk 2 oyundaki diyalog ve envanter sistemine bayılıyorum. uzun uzun diyaloglar okuyup seçmeniz gerekmiyor. ilgili konunun ikonuna tıklıyoruz ve muhabbet kendiliğinden gelişiyor. konuşulduktan sonra, hoop seçenekler arasından çıkıyor o ikon. bunun yanısıra sağ ve sol üstte karakterlerin mimiklerini görmemiz de pek hoş. gerçekten örnek gösterilecek, çok başarılı bir etkileşim arayüzü. bu arada ana menüdeki çizgi romanda oyun başlamadan önceki olayları da görmüş oluyoruz, o kısmı da es geçmeyin derim. zorluk seviyesine gelince. oyun epey kolaydı diyebilirim. doğru nesneyi doğru eşya/kişi üzerinde kullanıyoruz çoğu zaman. finaldeki nico'nun çözdüğü puzzle haricinde zahmetli bir bulmaca bulunmuyor. ilk oyunda bu sayı kesinlikle daha fazla idi.

    çok sevdiğim broken sword macerasına 3. oyunla devam edeceğim. to be continued...

    puan (8.5/10)

    bonus: diğer point and click adventure oyunları incelemelerim için: (bkz: #114460058)
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap