42 entry daha
  • the matrix filminde geçen bir sözdür. cehalet içindeki bireyin mutluluğunu tanımlar. dayatılan dogmalara inanmayarak aklı öne alıp, bilimin ışığı altında akıl ile yolalarak nihayetinde yaşamın sorgulanması sonucu elde edilen bilgi, gerçeğin çölüne adım atmayı ve elbette sorumluluğu da beraberinde getirir. ilaveten insanların aldatılmasından kaynaklı huzursuzluğu. ve öfkeyi.
    sorgulayarak yol alan; öğrenen; bilen ve gerçeğe ulaşan özgür bir zihin, huzursuzluk -ya da başka bir anlatımla ruhunun açlığını gidermenin verdiği huzur- içindedir, ki baştan aşağıya erdem denizidir.
    yine aynı yolda ilerleyen ancak edinilen bilgiyi taşıyacak fazileti olmayanlar, bedensel arzularını ruhununkininin önüne almayı ve cehalet içinde mutlu kalmayı tercih ederler, ki inanmaya razı oldukları yalanları aslında çürümüş bir ağacın kurumuş dallarıdır.

    hatta candan bir şarkıcı yazının burasında dile gelerek "çok mu dertsiz duruyorum uzaktan bakınca" diye de sorar.*

    insanlara ihanet ederek sahte dünyaya, matrix'e dönmek isteyen cypher, şöyle der:
    - "bu bifteğin var olmadığını biliyorum. ağzıma götürdüğüm zaman matrix'in beynime onun sulu ve lezzetli olduğunu söylediğini biliyorum. dokuz yıl sonra neyi fark ettim biliyor musun? cehalet mutluluktur!"
286 entry daha
hesabın var mı? giriş yap