• cephe kavraminin olmadigi, dusmanin ordu yerine - ordunun temsil ettigi tum halk toplulugu olarak belirlendigi, yayilmaci ulkelere karsi uygulanabilecek en makul savas taktigi olarak algilanan tür. zira, nato, bm gibi amerika-israil-ingiltire ve cogu avrupa birligi ulkesinin desteklidigi organizasyonlar, kendi varliklarina tehdit olusturabilecek bu tür bir savasi yürüten-benimseyen kuvvetlere karsi, "baris mudahalesi" ve "terorizme karsi savas" maskesi altinda, yaptirimlar uygulamak niyetiyle, "terorist" yaftasini yapistirip soykirima varan mudaheleler gerceklestirmektedirler.

    en son teknoloji ile donanmis israil ordusunu karsi, tas-sapan ve soparlarla intifadayi surduren, soylence olmus filistin halkinin mucadelesine, destek cikan hamas, islami cihad ve el aksa sehitleri gibi olusumlar, asimetrik savasin basarili uygulayicilari olarak gosterilebilir.

    ayrica, asrin orgutu el kaide (bin ladin)'in gerceklestirdigi soylenen 11 eylül 2001de ki eylem, yine bu tur savasin etkin orneklerindendir.

    duzenli ordulara karsi, tanimlamayan hatta kimi zaman bilinmeyen guclerin yuruttugu savas.

    (bkz: dogrudan eylem)(bkz: intihar komandosu)
    (bkz: gerilla taktigi)
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap