• gebelik testi ayetine de agyarini mani efradini cami bir tanım vererekten* işe girişelim.

    malum olaylar (cima*, regl gecikmesi*, başım dönüyor bayilicam galiba sorunsalı, turşu kavanozunu zorlayıp açarken kanayan elini ve eteğe bulaşan kanı görüp -ohh neyse diilmiş- ya da -yaşasın, galiba- ünlemeleri) neticesinde;

    hadi sunun adini koyalim, ne olucaksa olsun, zıbın mı alıcaz n'apıcaz diyerekten, hatun kişinin gebe* olup olmadığını* anlamak için yapılan hedeye* diyoruz.

    hatti zatında; "gebeliğin erken tanısını bilimsel bir yöntemle ortaya koymaya yarayan bir hededir" de diyebilirmişiz, -meğer ki- dememişiz, deseymişiz* keşke.

    işte bu bilimsel hedenin bir çok çeşidi var ki (ara: gebe); bunlardan biri de kurbağa* ile yapılıyor.

    şöyle ki;
    bataklık yerde çok bulunan amphibian ailesinden kurbağa hayvanının erkek cinsinden bir tanesi* alınır, eve getirilir.
    aman haa, bu acaib-ul mahluk'u dikkatli tutmak hatta bi kesekağıdı ile taşımak hem hijyen ve hem de sigil denen illete yakalanmamak açısından son derece önemlidir.

    kurbaga testi için (entelijansiya buna "galli-mainini" dese de, bunu söyleyebilmek içün ekstradan kasmanın teste bir faydası yoktur) eve getirdiğimiz hayvanı sakinleştiriyoruz. (bkz: kesekagidinda tasinmaktan depresyona giren kurbaga)

    işte tam da bu esnada, gebeliğinden şüphe edilen hatun kişi -afedersiniz- küçük aptesini* bir kavanoza yapıyor.

    sonra, sakinleşmiş erkek kurbağa, bu sıvı* ile yıkanıyor. bazı yörelerde enjekte metodunun kullanıldığı söylenirse de siz uğraşmayın.

    bir amfibi olarak sadece çiftleşme döneminde meni salgiladigi bilinen kurbağa, şayet test sonucu pozitif ise* hemen menisini boşaltır.

    velev ki kurbağada bir meni salgısı, bir hareket, bir iş, bir oluş, hormonel bir eylem sezilmediyse, ol kişi %77 ihtimalle gebe değildir. (bkz: biliyoruz da konusuyoruz)

    kolay, ekonomik ve yüksek doğruluk değerleriyle hala daha bir çok yörede* tercih edilen bu bilimsel testin bilimselliği meselesini de soranlar olur, popüler bilime düşkünlüğü olanlar vardır içün, tatminkar bir açıklama da yapmayı uygun görüyorum:

    bilindiğini sandığım gibi; gebe kadınların idrarı, normal sidiğe oranla hormonal içerik* açısından son derece zengindir (progesteron, ostrojen, cart curt)

    tam da bu hormonlar, kurbağada çiftleşiyormuş yanılsamasını sağladığındandır ki kurbağa meni salgılar, kesekağıdında taşınma sorunsalından değil yani.

    böyleyken böyle

    meraklısına;
    bakınız: kurbaga gotune pipet sokmak
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap