43 entry daha
  • rose adası cumhuriyeti’ni daha önce hiç duymamıştım, film sayesinde öğrendim. gerçek bir olaydan esinlenilmiş olması da hikâyeyi ilginç kılıyordu. italya’nın rimini açıklarında kendi adalarını inşa eden iki arkadaşın gerçek hikâyesini güzel bir şekilde anlatan 2021 yılı netflix yapımı güzel bir filmdi gerçekten.

    dört yüz metre karelik bir alanın zamanın italyasını ve vatikan’ını nasıl deliye döndürdüğünü, giorgio’nun adasının geleceği için yaptıklarını izleyince insan ayrı bir keyif alıyor. siyasi göndermeler de gülümsetti. izlerken sıkmayan, çok keyifli zaman geçirten bir uyarlama olmuş.

    filmin kahramanı giorgio rosa 2017 yılında 92 yaşındayken ölmüş. ölmeden önce yapımcılar hikayeyi sinemaya aktarmak istemiş. başta kabul etmese de bir şekilde ikna etmişler adamı. bu arada mutlaka fark edilmiştir. başroldeki abimiz (giorgio rosa) hem mehmet ali erbil'in hem de robert de niro'nun gençliğine çok benziyor. ezcümle, 'tek başıma ne yapabilirim ki?' demeden önce izlenmesi gereken ilham verici bir hayat kesiti.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap